Izvor: KreditniCentar.rs, 17.Feb.2012, 02:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za štediše popust od 30 odsto za struju u februaru

BEOGRAD – Upravni odbor Elektroprivrede Srbije usvojio je danas odluku o popustu od 30 odsto na mesečni račun za električnu energiju za februar, za sve potrošače koji su ostvarili prosečnu dnevnu potrošnju struje za najmanje 15 odsto nižu od prosečne dnevne potrošnje u januaru, izjavio je danas Tanjugu generalni direktor EPS Dragomir Marković.

Marković je ukazao da je osnovni motiv za donošenje te odluke bila namera da se građani podstaknu da i dalje štede električnu >> Pročitaj celu vest na sajtu KreditniCentar.rs << energiju, rekao je Marković i još jednom apelovao da se smanji potrošnja.
Predlog za popust na računima za struju za februar dao je EPS-u jedan potrošač iz Boljevca, rekao je Marković.
On je ponovio da će inicijativa predsednika Srbije Borisa Tadića o popustu od 100 odsto za socijalno najguroženije stanovništvo u Srbiji biti poštovana.
Tim popustom će, kako je istakao, biti obuhvaćeno oko 102.000 najsiromašnijih potrošačca koji će biti oslobođeni plaćanja računa za struju za februar.
Marković je poručio da je elektroenergetski sistem Srbije stabilan i da je za naredna dva-tri dana obezbeđeno dovoljno električne energije za potrošače u Srbiji.
Navodeći da radi 99 odsto proizvodnih kapaciteta EPS - a, on je objasnio da najveće probleme za tu kompaniju predstavljaju suša i mali dotoci reka, zbog čega hidrolektrane proizvode samo četvrtinu struje u odnosu na mogućnosti.
„U naredna dva-tri dana, potpuno mirni što se tiče snabdevanja građana u Srbiji”, rekao je Marković i objasnio da je, zahvaljujući ograničenju prekograničnih kapaciteta u isporukama struje na ulazu u Srbiju, za domaće potrošače obezbeđeno dovoljno struje koja nedostaje.
On je rekao da se ovih dana dnevno uvozi oko 20 miliona kilovat časova električne energije.
Marković je naveo da su ovih dana ostvarene ukupne uštede od oko 5,4 odsto, od čega oko četiri odsto zahvaljujući smanjenju rada privrede, a oko jedan odsto zahvaljujući smanjenju potrošnje građana.
Izvor: politika.rs

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.