Za lečenje od retkih bolesti dodatnih pola milijarde dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lečenje od retkih bolesti dodatnih pola milijarde dinara

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2018. godinu, koja se odnosi na povećanja sredstava za lečenje retkih bolesti za ovu godinu i na finansiranje rashoda za lekove izdate na recept, pomagala i naprave i bolovanja osiguranih lica.

Dodatna sredstva u iznosu od 500 miliona dinara obezbeđena su iz budžeta za lečenje pacijenata obolelih od retkih bolesti, a 3.600 miliona dinara namenjeno je za finansiranje rashoda za lekove izdate na recept, pomagala i naprave, kao i bolovanja osiguranih lica, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za lečenje retkih bolesti dodatnih pola milijarde dinara

Izvor: Radio 021, 27.Sep.2018

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2018. godinu...Odluka se odnosi na povećanja sredstava za lečenje retkih bolesti i na finansiranje rashoda za lekove, pomagala i bolovanja...Dodatnih 500 miliona dinara...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.