Za dva dana 580 poziva prijava rada na crno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dva dana 580 poziva prijava rada na crno

Telefonski broj za prijavu rada na crno, koji je aktiviran pre samo tri dana, već je dao dobre rezultate, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, na sastanku sa inspektorima iz cele Srbije.

"Vaš rad ogledalo je kako se država bori protiv sive ekonomije. On mora biti vidljiv, a država ponosna na vaše rezultate", rekao je Đorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Đurović je istakao je da je na broj 0800 300 307 za prijavu rada na crno, za samo dva dana primljeno preko 580 poziva, što znači da je medijska kampanja koja prati ovu akciju pokazala prve rezultate.

Od 110 obrađenih poziva, za 47 ima osnova da inspekcija rada izađe na teren i utvrdi pravo stanje.

U samo dve beogradske opšine u jednom danu, tokom 375 nadozora, inspektori rada zatekli su 137 radnika koja su radili na crno.

Građani postaju svesni šta dobijaju boreći se protiv rada na crno, što i jeste cilj Ministarstva, rekao je Đurović i dodao da će Inspektorat za rad nastaviti aktivan rad na suzbijanju sive ekonomije redovnim i vanrednim kontrolama, 24 sata dnevno.

Đorđević je zahvalio svim inspektorima na svemu što su do sada uradili, istakavši da svi zajedno rade odličan posao koji ima veliku korist za državu, ali i za naše građane.

"Projekat "Reci NE radu na crno" veoma je bitan za državu i njene građane, ali pokazuje i veliku odgovornost prema Kraljevini Norveškoj, koja je pomogla u samoj realizaciji ovog projekta, rekao je Đorđević.

Ukoliko dobro uradimo ovaj projekat siguran sam da će nam se otvoriti i mnoge druge opcije za saradnju, dodao je on i istakao da će se saradnja sa skandinavskim zemljama nastaviti na raznim projektima, jer Srbija ima podršku skandinavskih zemalja u želji da pokuša da ih kopira u onim sferama gde su one najbolje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za dva dana više od 580 prijava rada na crno

Izvor: N1 televizija, 13.Mar.2018

Linija za prijavu rada na crno već dala prve rezultate, a za samo dva dana primljeno je preko 580 poziva, izjavio je v.d direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović...Kako je saopšteno, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i Đurović razgovarali su sa...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.