Za deset dana kredit za OC „Jahorina“ poskupio za milion KM

Izvor: Capital.ba, 19.Avg.2020, 13:54

Za deset dana kredit za OC „Jahorina“ poskupio za milion KM

JAHORINA – Uprava Olimpijskog centra (OC) „Jahorina“ spremna je da plati čak 3,8 miliona da bi dobila kredit od deset miliona maraka, što je za milion više nego što je prvobitno namjeravala da je košta to zaduženje. Portal CAPITAL objavio je nedavno da će kredit koji uzima OC „Jahorina” koštati 26 miliona KM ili kao “Mahovljanska petlja”. Riječ je o kreditu od 70 miliona KM, za koji je planirano da kamate i troškovi koštaju 26 miliona, ali su u OC „Jahorina“ juče, svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << deset dana nakon raspisivanja tendera, troškove kredita povećali za dodatni milion maraka. Tenderska dokumentacija izmjenjena je na način da za dio kredita od 10 miliona troškovi centra umjesto 2.732.000 KM budu čak 3.850.000 KM. Troškovi kredita očigledno su porasli zbog toga što je OC otplatu kredita produžio za pet godina, sa prvobitno planiranih deset na, trenutno, 15 godina. U OC kredit uzimaju za investicije. Plan je da za izgradnju žičare „Trnovo” i „Rajska dolina” potroše skoro 30 miliona, a za projektovanje i izgradnju prve faze gondole „Ravna planina” 20 miliona. Osnježavanje i uređenje ski staza trebalo bi da košta 18 miliona, a izgradnja dvije pokretne trake „Tvrdimić” „Trnovo” 1,6 miliona. Mali akcionari su na posljednjoj Skupštini upozorili kako kreditno zaduženje nije bilo u planu poslovanja OC.  Poručili su i da je za takvu odluku bio potreban  “master plan” investicije kao poseban dokument iz kojeg bi se vidjeli detaljni finansijski efekti. O tome da Olimpijski centar “Jahorina” planira da se zaduži CAPITAL je pisao u tekstu “Garancijama Vlade OC „Jahorina“ se zadužuje 99 miliona KM”. CAPITAL: Svjetlana Šurlan Чланак Za deset dana kredit za OC „Jahorina“ poskupio za milion KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

„Lanaco“ oborio milionski tender: Paradoksalni uslovi Vlade RS

Izvor: Capital.ba, 19.Avg.2020

BANJALUKA – Kompanija „Lanaco“ oborila je milionski tender Vlade Republike Srpske za nabavku usluga održavanja infomacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u RS, saznaje portal CAPITAL. Vlada RS svake godine traži firmu koja će održavati Jedinstveni informacioni sistem za registraciju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.