Za Uzmi račun i pobedi poslato već 140.000 koverti; Mali: Prvo izvlačenje 21. novembra

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 13:25

Za "Uzmi račun i pobedi" poslato već 140.000 koverti; Mali: Prvo izvlačenje 21. novembra

Građani Srbije do sada su poslali 140.000 koverata za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi 2020”, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Na današnjoj konferenciji za medije, Mali je najavio i da će prvo izvlačenje biti 21. novembra, te da će se sprovesti više krugova izvlačenja.

On je istakao da je zadovoljan odzivom.

"Za učešće je potrebno deset računa ili slipova, dakle, imate već skoro milion i po poslatih računa", naglasio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministar.

Naveo je da su nagrade vredne - 12 stanova u Beogradu, 60 automobila...

"Devet lokalnih samouprava, čiji gradjani pošalju najviše koverata po glavi stanovnika, podeliće 180.000 evra za projekte koji su važni tamošnjim građanima", podsetio je.

Ministar je pozvao građane da učestvuju u nagradnoj igri i naglasio da je cilj nagradne igre da se podigne svest građana o uzimanju fiskalnog računa prilikom svake kupovine. Na taj način, prema njegovim rečima, jača se finansijska pozicija države.

"Novac od fiskalizacije koristimo i za izgradnju bolnica, borbu protiv kovida, izgradnju škola, vrtića... Ukoliko imamo pravu svest građana da se novac koristi za te stvari, tada nam je i država jača", kazao je on, poželevši svima sreću u učešću u igri.

Mali je podsetio i da je u aprilu 2019. Vlada je usvojila akcioni plan za borbu protiv sive ekonomije i ova nagradna igra je samo deo toga.

"U proteklom periodu usvojen je i Zakon o javnim nabavkama koje se sada odvijaju javno, transparentno, nastavljamo sa reformom poreske uprave, zapošljavamo nove ljude, unapređujemo IT sistem, smanjujemo poreze i doprinose na zaposlene, nezaposlenost je na istorijskom minimumu. Zašto je to važno? Zato što je deo sive ekonomije bio vezan za zaposlene. Polako, ali sigurno ostvarujemo velike uspehe u borbi protiv sive ekonomije", zaključio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.