ZBOGOM listama čekanja za VRTIĆ: Evo rešenja za brojne MALIŠANE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOGOM listama čekanja za VRTIĆ: Evo rešenja za brojne MALIŠANE

Reč je o kapitalnoj investiciji

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović i prvi čovek lokalne samouprave u Pećincima Željko Trbović su položili kamen temeljac za izgradnju novog objekta predškolske ustanove "Vlada Obradović Kameni" u Šimanovcima. Zgrada od 1.700 kvadrata bi trebalo da bude završena do kraja naredne godine, a ukupna vrednost prve faze radova je procenjena na 120 miliona dinara.

- Po modelu koji smo primenili u Beloj Crkvi, na primer, višedecenijski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << problem ćemo rešiti i u Šimanovcima, pa ovdašnji mališani više neće boraviti u neadekvatnim uslovima ovdašnje osnovne škole - istakao je Mirović, podsećajući na to da je pokrajinska vlada od jula 2016. do danas, za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji Pećinaca iz oblasti zdravstvene zaštite, predškolskog i osnovnog obrazovanja, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, te saobraćajne infrastrukture uložila 224 miliona dinara.

Inače, PU "Vlada Obradović Kameni" ima objekte u svih 15 naselja pećinačke opštine, a objekat u Šimanovcima je jedini u kojem postoji lista čekanja. Novi objekat će i to promeniti.

- Izlazimo u susret ne samo roditeljima iz Šimanovaca, već i onima iz čitave opštine koji su zaposleni u ovom mestu i žele da ovde upišu decu u predškolsku ustanovu. za koju naša lokalna samouprava ne bi sama uspela da obezbedi sredstva - zaključio je prvi čovek Pećinaca Željko Trbović.

VIZIJA

Vrtić u Šimanovcima trenutno brine o 164 mališana, a na listi čekanja je još 35 njih. Očekujemo da će se, zahvaljujući ubrzanom privrednom razvoju, broj dece koju treba upisati u ovdašnji punkt predškolske ustanove narednih godina konstatntno povećavati, pa ovom investicijom dugoročno obezbeđujemo potrebne kapacitete - smatra direktor PU "Vlada Obradović Kameni" Anita Volčevski.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.