Izvor: S media, 07.Apr.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA NJOM ČEZNE I ROMAN ABRAMOVIČ: Ovo je najveća i najbrža superjahta na svetu (VIDEO)

Superluksuzni brod "Azam" napraviće ljubomornim i ruskog tajkuna Romana Abramoviča, poznatog ljubitelja jahti, čija miljenica "Eklips" je 17 metara kraća od "Azama".

Novi rekorder juče je porinut u Nemačkoj, a po svim osobinama nadmašuje sve svoje konkurente.

"Azam" nije samo najduža jahta (duži je od 12 dabldeker autobusa), nego je i najbrža. Sa 94.000 konjskih snaga, dostiže brzinu od 30 čvorova, ili 56 km/h.

Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << firma "Nauta", proizvođač "Azama" ("posvećenost" na arapskom), tvrdi da je ovo "najsloženija i najizazovnija jahta koja je ikad sagrađena".

- Ovo je zaista prekretnica u istoriji pravljenja luksuznih jahti - kaže Peter Lursen, predstavnik proizvođača.

O unutrašnjosti "Azama" još se ne zna mnogo, osim da će zahtevati posadu od 50 ljudi.

Svom vlasniku će biti dostavljena krajem godine.

Prema svim predviđanjima i unutrašnjost bi trebalo bar da je na nivou Abramovičeve jahte "Eklips" - sa luksuznim apartmanima, dva bazena, dva heliodroma, sportskom dvoranom, bioskopom, mini-podmornicom, pa čak i sopstvenim raketama za odbranu.

(Blic)

Foto: Print screen Dailymail

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.