Yettel u Srbiji dobija novog vlasnika: Arapski div daje 2,15 milijardi evra

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 10:25

Yettel u Srbiji dobija novog vlasnika: Arapski div daje 2,15 milijardi evra

Kompanija iz Abu Dabija preuzima Yettel u Srbiji.

Kompanija Emirates Telecommunications Group iz Abu Dabija pristala je da kupi kontrolni udeo u PPF Telekom grupi u Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj za 2,15 milijardi evra, u sklopu svog plana za jačanje globalnog prisustva.

Emirates Telecom je potpisao obavezujući ugovor za kontrolni udeo u PPF-ovim uslužnim i infrastrukturnim kompanijama u ovim zemljama, navodi se u saopštenju od utorka, osim u Mađarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde Corvinus Nemzetkozi Befektetesi poseduje 25 odsto udela.

Do dogovora je došlo nakon što je div iz Abu Dabija, vredan 60 milijardi dolara, rekao da ima „kapacitet i sredstva“ za investiranje, rekao je glavni izvršni direktor Hatem Dovidar ranije ove godine za TV Bloomberg, dodajući da je njegov fokus bio na mogućnostima u Evropi, Aziji i Africi.

PPF Telekom, deo poslovnog carstva porodice češkog milijardera Kelner, čine Yettel Bugarska, Yettel Mađarska, Yettel Srbija, O2 Slovačka i infrastrukturna preduzeća CETIN i O2 Netvorks u tim zemljama.

Porodica Kelner, čije neto bogatstvvo Bloombergov indeks milijardera procenjuje na 12,1 milijardu dolara, traži potencijalne ciljeve akvizicije u Evropi kao deo strategije da preusmeri svoj investicioni fokus nazad na zapadna tržišta nakon godina ekspanzije po Aziji.

Dogovor uključuje do 350 miliona evra u isplatama ukoliko PPF premaši određene ciljeve, a u suprotnom predviđa povrat do 75 miliona evra ako deo tih ciljeva ne bude ispunjen do finalizovanja dogovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Yettel dobija novog vlasnika, Arapi ulaze na srpsko tržište

Izvor: Danas, 02.Avg.2023

Češka PPF groupa potpisala je sporazum sa Emirati telekomunikacijama (Emirates Telecommunication Group Company) prema kom će arapskoj kompaniji prodati 50 odsto plus jednu akciju u svojoj kompaniji PPF Telekom gupa u čijem vlasništvu se nalaze telekomunikacione kompanije u Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj...

Nastavak na Danas...

ARAPI PREUZIMAJU YETTEL: Kompanija iz Abu Dabija daje 2,15 milijardi evra za kontrolni udeo

Izvor: Pančevac-online.com, 02.Avg.2023

Kompanija Emirates Telecommunications Group iz Abu Dabija pristala je da kupi kontrolni udeo u PPF Telekom grupi u Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj za 2,15 milijardi evra u sklopu svog plana za jačanje globalnog prisustva. Emirates Telecom je potpisao obavezujući ugovor za kontrolni udeo...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.