Vučić poručio iz bolnice: U ponedeljak u punom radnom pogonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2019, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić poručio iz bolnice: U ponedeljak "u punom radnom pogonu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema, zahvalio je na društvenim mrežama zaposlenima u toj ustanovi i poručio da će od ponedeljka biti "u punom radnom pogonu".

"Hvala lekarima i zaposlenima na VMA. Hvala svima koji su brinuli. Već od ponedeljka biću u punom radnom pogonu", naveo je Vučić na Instagramu i Tviteru, gde je postavio i fotografiju poruke koju je napisao.

Zdravstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno ali se zbog predostrožnosti još nalazi na VMA, rekla je Tanjugu savetnica predsednika Suzana Vasiljević.

Kako je saopštio Generalni sekretarijat predsednika Republike Srbije, on je juče, 15. novembra, u kasnim popodnevnim satima primljen na VMA zbog kardiovaskularnih problema.

Vulin: Siguran sam da će predsednik biti dobro

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je siguran da će sa zdravstvenim stanjem Vučića, biti sve u redu.

''Siguran sam da će biti sve u redu i to zato što je Aleksandar Vučić jak i tvrdoglav, a ne zato što sluša lekare'', rekao je Vulin za TV Pink. Na pitanje o zdravstvenom stanju predsednika Srbije, Vulin je kazao da je Vučić veoma hrabar i snažan čovek, ali da ne vodi računa o svom zdravlju i da lekari, kako kaže, mogu da mu priđu samo na proslavama i zvaničnim dešavanjima.

''Mnogo radi, malo spava i malo se odmara. Svi mi koji sarađujemo s njim i koji smo njegovi prijatelji, a pre svega njegova porodica, voleli bismo da Vučić mnogo više vodi računa o svom zdravlju, ali on je jednostavno takav čovek'', naveo je Vulin.

Dodao je da se Vučić ponaša kao svaki građanin i da zbog njega nije sazvan konzilijum niti se na VMA pravi lekarski tim za njegovo lečenje.

''Vučić potraži pomoć samo kad mora, ali se brže, nego što bi mu i jedan lekar savetovao, vrati na posao'', rekao je Vulin.

Svetski i regionalni mediji o zdravstvenom stanju Vučića

Svetski i regionalni mediji preneli su danas vest da je predsednik Srbije primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema.

Britanska agencija Rojters i ruska agencija TASS i same su stupile u kontakt s neimenovanim izvorima kako bi se informisale o situaciji.

"Predsednik se oseća dobro, nema opasnosti", navodi TASS da je rekao "izvor upoznat sa situacijom".

Rojters prenosi da je vladin zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman, rekao da je predsednik Srbije sada stabilno.

Američka agencija AP takođe je prenela saopštenje Generalnog sekretarijata predsednika Srbije da je on juče primljen na VMA zbog kardiovaskularnih problema.

AP podseća da su srpski mediji u prošlosti pisali da 49-ogodišnji Vučić pati od visokog krvnog pritiska.

U okviru svoje vesti, hrvatska agencija Hina podseća da je Vučić u petak imao niz sastanaka u svom kabinetu, između ostalog i sa evroparlamentarcima koji su učestvovali u drugom krugu dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Hina podseća i da je Vučić u petak oko podneva prisustvovao i otvaranju Beogradskog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Brate moj, više vodi računa o sebi"

Izvor: B92, 16.Nov.2019

MOSKVA/VAŠINGTON/LONDON/ZAGREB -- Svetski i regionalni mediji preneli su vest da je predsednik Aleksandar Vučić primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema...Savetnica predsednika Suzana Vasiljević rekla je Tanjugu da je zdravstveno stanje predsednika Vučića...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.