Vučić završio posetu Kini: Li ukazao POSEBNU ČAST srpskom predsedniku, napravljen ZASTOJ u protokolu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2018, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić završio posetu Kini: Li ukazao POSEBNU ČAST srpskom predsedniku, napravljen ZASTOJ u protokolu (FOTO)

Pozdravljali se više od 10 minuta

Koliko poštovanje Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić imaju u prijateljskoj Kini pokazao je i premijer Li Kećijang koji je, na završetku posete, najviše vremena posvetio upravo srpskom lideru.

Pre odlaska, premijer Li je iskoristio priliku da srpskog predsednika upozna sa muzičarima koji su svirali "Pukni zoro" tokom ceremonije na kojoj je Vučiću uručen i poklon iznenađenja.

Pročitajte i:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Li Kećijang i Aleksandar Vučić napravili su i mali zastoj u protokolu, jer su se na odlasku srdačno pozdravljali više od 10 minuta, dok su svi ostali čekali u redu da se njih dvojica rastanu! I po tome je više nego jasno koliki ugled srpski lider i naša zemlja uživaju u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Vučić na večeri sa kineskim premijerom dobio divan poklon

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kini ima tretman kao malo koji svetski političar pre njega, a dokaz za to je i iznenađenje koje su mu domaćini priredili posle večere sa premijerom ove velike zemlje Lijem Kećijangom.

Šta je dobio predsednik pogledajte klikom OVDE.

"Javnost će za mesec-dva videti čime raspolaže Vojska Srbije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjenđinu da misli da će umesto parade za mesec ili dva Srbija organizovati vojnu vežbu, te da će to biti prilika da javnosti bude prikazano šta danas ima Vojska Srbije.

Govoreći o srpskom oružju, predsednik je novinarima rekao da je Vojska Srbije, a tome je, kaže, i sam bio svedok pre pet godina, uprkos čiinjenici da smo imali veliki broj sjajnih profesionalaca, vojnika, ali da nismo imali pojedine vidove vojske.

Više o tome čitajte OVDE.

Vučić: Premijer Li ukazao nam veliku čast

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u trodnevnoj poseti Kini, a nakon sastanka sa premijerom Kine Lijem Kećijangom rekao je da NR Kina želi da vidi jaku Srbiju.

- Nastavili smo razgovore sa predsednikom Šijem juče. Ne moram da ponavljam, ali to izgovaram pod utiskom, to je ogromna stvar za našu zemlju. Ukazao bih na nekoliko detalja razgovora sa premijerom Lijem, on je istakao da NR Kina želi da vidi jaku Srbiju. Po svim političkim pitanjima izrazili smo gotovo jednoglasje. Ja sam izrazio zahvalnost i mi ćemo da pamtimo šta su za nas učinili u teškim političkim trenucima 1999. godine - izjavio je Vučić.

Kako kaže, premijera Lija je zamolio da nam pomognu oko Četvrte industrijske revolucije i ulaska u ceo proces.

Više o tome čitajte OVDE.

Kineski premijer na srpskom "dobrodošli"

Premijer Kine Li Kećijang dočekao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića u državnoj rezidenciji u Tjenđinu pozdravom na srpskom jeziku.

- Dobrodošli - rekao je Li predsedniku Srbije dok su se rukovali ispred zastava Srbije i Kine.

Ovo je četvrti put da se predsednik Vučić sastaje sa kineskim premijerom.

"Trebaju nam roboti, moderne tehnologije"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Tjenđinu, gde je prisustovao otvaranju "letnjeg Davosa", da je Srbiji potrebno da "uđe u kolo" Četvrte industrijske revolucije i da će učiniti sve da moderne tehnologije dovede u Srbiju.

Istakao je da je o modernim tehnologijama i inovativnosti govorio i kineski premijer Li Kećijang na skupu.

Više o tome pročitajte OVDE.

Dolazak Sija u Srbiju - signal investitorima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Tjenđinu da je veoma važno što je predsednik Kine Si Ðinping prihvatio da ponovo poseti Srbiju jer je to signal investitorima da ulažu u našu zemlju.

- Došli su na ručak sa srpskom delegacijom da pričaju šta možemo da radimo. Ostaćemo u kontaktu - rekao je Vučić.

Više o tome čitajte OVDE.

Osnivač Svetskog ekonomskog foruma: Srbija hab u regionu!

Osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Martin Švab pohvalio je danas u Tjenđinu Srbiju za izuzetne ekonomske rezultate koji su doveli do toga da ona postane, kako je rekao, "hab u regionu". Švab je danas, u okviru "letnjeg Davosa" koji se održava u Tjenđinu, priredio svečani ručak za delegaciju Srbije, predvođenu predsednikom Aleksandrom Vučićem, i kineske kompanije.

- Vi ste primer da jedna zemlja nije imala baš sve elemente da može ekonomski brzo da se razvija. Postali ste hab u regionu. Vi ste drugi most za inicijativu "Jedan pojas jedan put" u Evropi. Želja nam je da na ovom ručku ne pričamo o velikim stvarima već da napravimo konkretne veze između Kine i Srbije - poručio je Švab.

Više o tome čitajte OVDE.

Vučić sa Brendeom, predsednikom Svetskog ekonomskog foruma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u kineskom gradu Tjenđin, sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Berge Brendeom.

Vučić i Brende sastali su se na marginama sastanka Svetskog ekonomskog foruma „Godišnji sastanak novih šampiona", poznatijim kao „letnji Davos".

Sastanak sa guvernerom i vlasnicima Železare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danasu Tjenđinu s guvernerom provincije Hebej Su Ðinom i predstavnicima kompabije Hbis, a tom prilikom potpisana su dva dokumenta o saradnji.

Guverner Hebeja i predstavnici kompanije Hbis, koja je vlasnik Železare u Smederevu, razgovarali su sa Vučićem o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima za njeno dalje unapređenje.

Više o tome čitajte OVDE.

Vučić na "Letnjem Davosu" (FOTO)

Srpski predsednik iz prvog reda je slušao obraćanje kineskog premijera Li Kećijanga, sa kojim se sastao, kao i predsednika Svetskog ekonomskog foruma Klausa Martina Švaba.

On se sastao i sa šefom norveške diplomatije Berge Brendeom.

Više o tome čitajte OVDE.

Kineski premijer na otvaranju Svetskog ekonomskog foruma: Potrebno više, a ne manje globalizacije

Nalazimo se na prekretnici, pred izborom između globalizacije i deglobalizacije, a stav Kine je da se globalizacija ne može i ne sme zaustaviti, ocenio je danas kineski premijer Li Kećijang, otavrajući 12. sastanak Svetskog ekonomskog foruma, poznatiji kao "Letnji Davos" u Tjenđinu.

Otvaranju skup "Godišnji sastanak novih šampiona" prisustvovao jei predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Kini.

Više o tome čitajte OVDE.

Vučić doputovao u Tjenđin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros u Tjenđin gde će prisustvovati otvaranju Svetskog ekonomskog foruma, poznatijem kao "Letnji Davos" i sastati se sa kineskim premijerom Li Kećijangom.

Vučić će prisustvovati otvaranju 12. godišnjeg sastanka pod nazivom "Novi pobednici" u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, a sastaće se i s guvernerom provincije Hebej Su Ðinom i predstavnicima kompanije HBIS-a.

Ovogodišnji "letnji Davos" održava se u znaku Četvrte industrijske revolucije, a njegov cilj je da podstakne globalne inovacije i rešenja globalnih izazova.

Kako je najavljeno u saopštenju Svetskog ekonomskog foruma, konferencija će biti najveća do sada, sa više od 2.000 učesnika iz 100 zemalja koji će razgovarati o principima, protokolima, standardima i rešenjima za održivu budućnost sveta.

Četiri zemlje biće zastupljene na ovoj konferenciji sa šefovima država ili vlada - pored predsednika Vučića, "Letnjem Davosu" prisustvovaće predsednik Estonije Kersti Kaljulaid, predsednik Latvije Raimonds Vejonis i premijer Samoe Tuilaepa Lupesoliai Sailele Malielegaoi - a 38 zemalja biće predstavljeno na nivou potpredsednika vlade ili ministara.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić u Tjenđinu – otvaranje Ekonomskog foruma i sporazumi sa Hbis-om

Izvor: RTS, 19.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Tjenđin gde je prisustvovao otvaranju Svetskog ekonomskog foruma, poznatijem kao "Letnji Davos" i gde će se sastati sa kineskim premijerom Li Kećijangom. . Aleksandar Vučić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.