U Novom danu o kineskim investicijama u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 18.Sep.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom danu o kineskim investicijama u Srbiji

Nakon potpisivanja više sporazuma između Vlade Srbije i kineskih partnera, predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je o reč o velikim injekcijama za našu ekonomiju. On kaže da potpisani ugovori dramatično menjaju poziciju Srbije, i da će Srbija biti "luka kineskih investicija u celom regionu".

Rezultate posete srpske delegacije KIni u temi jutra komentariše urednica časopisa Biznis i Ekonometar Radojka Nikolić.

Štampu ovog jutra listamo sa profesorkom Fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << političkih nauka Snježanom MIlivojević.

Na nedavno završenom Svetskom kupu u Berlinu, srpski vaterpolisti pobedom nad Nemačkom 15:9 osvojii su bronzanu medalju. Selektor Dejan Savić je istakao da je najbitniji kontinuitet dobrih rezultata. Tim povodom naš gost je reprezentativac Radomir Dasović.

51. Srbija Reli koji održaće se 21. i 22. septembra u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Sportskog auto i karting saveza Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Očekuje se učešće 50 ekipa iz Srbije, Rumunije, Slovenije, Švedske i Turske, a više detalja saznaćemo od direktora AMSS-a Mirka Butulije.

Izdavačka kuća Štrik organizuje festival pod nazivom "Njena zemlja", festival novog stvaralaštva, koji će se održati u Domu omladine Beograda, 18-20. septembra. Ovogodišnji festival nosi naziv ONE SMO MI i zasniva se na predstavljanju rada značajnih žena iz istorije i našeg, savremenog doba. Kao specijalna gošća pojaviće se Ratka Denemarkova, značajna češka književnica, koja je najprevođenija savremena autorka među češkim piscima i koja je jedina dobila najprestižniju književnu nagradu u Češkoj "Magnezija litera" čak tri puta, kao i mnogobrojna međunarodna priznanja. Ona je naša gošća.

U Novom danu najavljujemo Svetsko prvenstvo u džudou koje počinje u četvrtak. Održava se u Azerbejdžan. O Prvenstvu razgovaramo sa novinarom Sport kluba Markom Stolicom.

U Institutu Vinča danas je dan Otvorenih vrata. To je tradicionalni specifični festival nauke, koji se održava već osam godina. Tokom festivala nauke održava se Vinčina naučionica, pripreme za putovanje u svet nauke i Vinčina letnja scena. U Vinči je naša reporterka Neda Kurjački, čućemo od njenih sagovornika kome su namenjeni ovi programi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić jaše kineskog zmaja

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2018, 00:22

Srbija će biti luka kineskih investicija u celom regionu, poručio je iz Pekinga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čiji je cilj da sa Svetskog ekonomskog foruma, poznatijeg kao "letnji Davos" donese paket poslova vredan tri milijarde evra. Čulo se da će s Kinom biti potpisano 11 novih ugovora,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.