Vučić zahvalio radnicima u Grdeličkoj klisuri, doneto novo rešenje za kosinu

Izvor: RTS, 02.Sep.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zahvalio radnicima u Grdeličkoj klisuri, doneto novo rešenje za kosinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na južnom kraku Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri. Zahvalio je radnicima koji grade auto-put i najavio velike promene u narednim danima u radovima na kosini koja se obrušavala u avgustu.
Aleksandar Vučić je odao priznanje inženjerima i radnicima koji su angažovani na Koridoru 10, na jednoj od najtežih deonica. Rekao je da se kreće sa realizacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novog rešenja za kosinu koja se obrušavala u avgustu. 

Naveo je da se deset dana vodila kampanja protiv ljudi koji su radili na auto-putu i zahvalio onima koji su preuzeli odgovornost na sebe. "Prvo sebi pucamo u obe noge, pa se posle setimo da moramo da radimo", rekao je Vučić.
Zahvalio je građevincima koji su prihvatili da nastave da rade i završe izuzetno zahtevan posao "na deonici o kojoj se samo pričalo, a 70 godina ništa nije učinjeno".
Vučić je pokazao geološki prikaz terena, odnosno klizišta, te rekao da deo brda mora da se odseče i prebaci na drugu stranu, što je oko 300.000 metara kubnih zemlje i drugih materijala. Postoji i problem sa potpornim zidom koji se zakačio za greben, pa mineri ne mogu da priđu.
"Zahvalan sam ljudima koji će sutra sa novim rešenjem da pristupe, da ruše brdo i pomere zemlju na drugu stranu jer to što se sada nije srušilo, sada je očigledno da će se srušiti, samo je pitanje trenutka", rekao je predsednik.
Oni koji su radili u Grdeličkoj klisuri će, rekao je Vučić, ući u istoriju jer su prokrčili i napravili najteži auto-put kroz Srbiju, a poređenja radi naveo je da je 30 kilometara puta kroz Grdelicu kao 200-250 kilometara kroz Vojvodinu.

"I ovo ćemo da savladamo i pobedimo", rekao je, a po pitanju roka završetka primetio da je plan do kraja godine, pa ako i ne bude, i ako bude do kraja januara, "nikome kruna s glave neće pasti".
Istakao je da je važno da put bude bezbedan, a biće, uveren je, i završen na vreme, u skladu sa ugovorom koji je potpisan.
Vučić je rekao da Koridor 10 predstavlja žilu kucavicu juga Srbije.
"To je put koji znači više investitora za Vranje, Leskovac, Han, Surdulicu, Trgovište, Bujanovac, za svako mesto južno odavde", rekao je Vučić.
Predsednik je rekao da se nada da će do kraja godine moći da objavi da još jedan veliki investitor dolazi na jug Srbije, dodajući da je reč o svetski poznatoj kompaniji. Onda sa razvojem juga više neće biti problema, poručio je predsednik.
Sa predsednikom Vučićem radove su obišli ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Novo rešenje za potporni zid (FOTO,VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Sep.2018

"Brdo iza nas mora da se sruši, to je 300.000 kubnih metara zemlje, postoji i problem sa potpornim zidom koji se zakačio za greben, pa mineri imaju problem", rekao je Vučić...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na južnom kraku Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri. Zahvalio je radnicima...

Nastavak na Mondo...

Vučić u Grdeličkoj klisuri: Rušenje brda, pre svega radi bezbednosti novog auto-puta

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Sep.2018, 12:30

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je u nedelju, pre sastanka sa makednoskim premijerom Zaevim, radove na južnom kraku Koridora 10, deonici Gornje polje – Caričina Dolina, i odao priznanje inženjerima i radnicima koji su angažovani na jednoj od najtežih deonica..."Zahvalan...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.