Vučić u nedelju otvara najmoderniju saobraćajnicu:  OVAKO DETALJNO IZGLEDA AUTO-PUT OD OBRENOVCA DO LJIGA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u nedelju otvara najmoderniju saobraćajnicu: OVAKO DETALJNO IZGLEDA AUTO-PUT OD OBRENOVCA DO LJIGA (FOTO)

Novoizgrađena deonica auto-puta od Obrenovca do Ljiga potpuno je spremna za saobraćaj i u rad će biti poštena u nedelju 18. avgusta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u nedelju otvaranju auto-puta "Miloš Veliki" na deonici od Obrenovca do Ljiga.

Spajanjem dela auto-puta od Obrenovca do Ljiga sa postojećim Ljig-Preljina, ukupno u dužini od 103,6 km, od Beograda do Čačka će se stizati za sat vremena. Time će putovanje ka zapadnim delovima Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crnogorskom primorju i istočnoj Bosni biti značajno olakšano.

Iz centra Beograda, preko Ade Ciganlije, novim obrenovačkim putem bez skretanja, stiže se do petlje u Bariču, na kojoj se odvaja u pravcu Stepojevca, za nepun minut stiže se do Mislođina odakle počinje novi auto-put.

Posle 26 km stiže se do prve petlje Ub. To je ujedno i prva naplatna rampa i isključenje se ovog puta. Na 37. km je petlja Lajkovac, kod koje se vozači mogu isključiti za ovo mesto i za Vajevo.

Na 62. km je isključenje za Ljig, a neposredno posle isključenja se prolazi kroz tunel Brančić, dugačak 945 metara, gde se nalazi moderni kontrolni centar, odakle će stručnjaci 24 sata sa 88 kamera posmatrati svaki delić auto-puta.

Nakon tunela Brančić nastavlja se trasom Ljig-Preljina, koja je još ranije otvorena za saobraćaj. Deonica je duga 40 km, ima dve petlje Takovo i Preljina, gde vozači mogu da se uključe i isključe sa auto-puta, kao i četiri tunela Veliki Kik, Savinac, Brđani i Šarani, koji je sa svojih 1.400 metara ubedljivo najduži.

Oni koji se budu vozili auto-putrm do Preljine, svih 103,6 km putarinu od 420 dinara platiće na naplatnoj rampi Preljina. Takođe, na svim naplatnim rampama putarina će moći da se plati i elektronski

Vozači posebno moraju da pripaze jer će se i na celokupnoj deonici meriti prosečna brzina i po automatizmu naplaćivati kazne.

Pogledajte rezultate

POLITIČKI UTICAJ I MOĆ, KLASNA NEJEDNAKOST: Ovo su osobine i sposobnosti koje ima SVAKI američki superbogataš (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VUČIĆEVA PORUKA PRED OTVARANJE DEONICE OD OBRENOVCA DO LJIGA: Nema lepše ideje nego da novi auto-put nazovemo po utemeljivaču savremene srpske državnosti – Milošu Vellikom (VIDEO)

Izvor: RTV Pink, 16.Avg.2019

Novoizgrađena deonica auto-puta od Obrenovca do Ljiga potpuno je spremna za saobraćaj i u rad će biti poštena u nedelju 18. avgusta, u prisustvu predsednika Srbije.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.