Vučić će prisustvovati otvaranju deonice auto-puta Miloš Veliki

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić će prisustvovati otvaranju deonice auto-puta Miloš Veliki

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u nedelju 18. avgusta otvaranju auto-puta Miloš Veliki, na deonici od Obrenovca do Ljiga.

Taj deo auto-puta od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a znatno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za jedan sat, saopštila je Služba za saradnju s medijima.

Trasa auto-puta E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Novi auto-put od Obrenovca do Ljiga dug je 62,7 kilometara i čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 km, Ub-Lajkovac dužine 12,5 km, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati, i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 km.

Tako će sa deonicom Ljig-Preljina, koja je već u saobraćaju, od 18. avgusta, u saobraćajnoj funkciji biti 103,06 km autoputa E-763 Beograd - Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra sa brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka. Najduži most je dugačak preko 580 metara, a na njemu je bezbednosti radi i oko 200 km odbojne ograde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ NA OTVARANJU deonice puta "Miloš Veliki"

Izvor: Blic, 15.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u nedelju, 18. avgusta, otvaranju autoputa "Miloš Veliki", na deonici od Obrenovca do Ljiga, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.