Vučić u Kovinu posetio fabriku koja izvozi pečurke u Rusiju i Holandiju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Kovinu posetio fabriku koja izvozi pečurke u Rusiju i Holandiju (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas fabriku za proizvodnju i preradu pečuraka "Delta Danube" u Kovinu, nastavljajući obilazak Južnobanatskog okruga, u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Predsednika su ispred fabrike, dela indonežanske "Bawazir Group", koji je u Kovinu otvoren 2016. godine, sačekali generalni direktor "Delta Danube" Sunil Mamgain, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednica opštine Kovin Sanja Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i radnici.

Prema rečcima Mamgaina, u Kovinu se dnevno proizvode šest tona pečuraka koje se izvoze u Rusiju i Holandiju.

Fabrika, koja ima 230 zaposlenih, ima dva pogona sa po 20 prostorija za uzgajanje pečuraka, kao i pogon za sortiranje, zamrzavanje i pakovanje šampinjona.

Indonežanska kompanija je u pogon u Kovinu do sada uložila četiri miliona evra.

Kompanija "Delta Danube" iz Kovina proizvodi i prerađuje pečurke. #BudućnostSrbije #theFutureofSerbia

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on Feb 10, 2019 at 6:50am PST

Vučić će posetu Kovinu nastaviti obilaskom Ustanove za sport Kovin gde će se sastati sa sportistima Južnobanatskog okruga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.