Vučić najavio novu novčanu pomoć; Mali objavio ko i kada može da se prijavi

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 16:51

Vučić najavio novu novčanu pomoć; Mali objavio ko i kada može da se prijavi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas će mladima pred novou godinu biti isplaćena jednokratna novčana pomoć od 5.000 dinara.

"Daćemo pred novu godinu 5.000 dinara svim mladim ljudima kao novogodišnji poklon", najavio je predsednik Srbije.

On je u obraćanju građanima rekao da će se to isplatiit po istoj proceduri kao i dva puta do sada, a da će iznositi ukupno 45 miliona evra.

Rekao je da to neće biti preveliko optererćenje i da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to može fiskalno da izdrži, a to će biti poklon mladima od 16 do 29 godina pred Novu godinu.

"Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu, baš kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i najavio", potvrdio je ministar finansija Siniša Mali u objavi na instagramu.

"Dakle, nakon što je država tokom ove godine, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku", istakao je Mali.

"Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan. Prijava mladih će biti moguća od 1. do 15. decembra. Ono što mi je posebno važno, jeste da, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo zbog aktuelne krize u svetu, imamo dovoljno sredstava da isplatimo i ovu meru novčane podrške mladima, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije. Na ovaj način država još jednom pokazuje da brine o mladima i da je uvek tu za njih. Mladi su naša budućnost, i svako izdvajanje za njih je ulaganje u bolje sutra naše države i društva", objavio je Mali na toj društvenoj mreži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.