Vučić na listi među vodećim svetskim političarima u Davosu: Kurtijevo ime obeleženo zvezdicom

Izvor: B92, 09.Jan.2024, 19:09

Vučić na listi među vodećim svetskim političarima u Davosu: Kurtijevo ime obeleženo zvezdicom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na predstojećem godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu (SEF).

Vučić je svrstan među tridesetak vodećih svetskih političara koji će učestvovati na skupu, a koji dolaze iz 120 zemalja.

Na samitu će učestvovati više od 300 učesnika, a jedan od njih je i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, čije je ime na spisku obeleženo zvezdicom, odnosno stavljeno je u fusnotu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pored ostalih, na forumu će učestvovati premijer Kine Li Ćijang, državni sekretar SAD Entoni Blinken, savetnik SAD za državnu bezbednost Džejk Saliven, francuski predsednik Emanuel Makron, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijeri Belgije i Španije Aleksander De Kro i Pedro Sančes, kao i predsednik Argentine Havijer Milei.

Učestvovaće i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus, generalni sekretar UN Antonio Gutereš, premijer Holancije Mark Rute, grčki premijer Kirijakos Micotakis, i drugi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski učestvovaće putem video-veze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.