Vučić obišao auto-put iz helikoptera, pa ga Borisov vozio trasom Balkanskog toka

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 09:35

Vučić obišao auto-put iz helikoptera, pa ga Borisov vozio trasom Balkanskog toka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj poseti Republici Bugarskoj. Na aerodromu u Sofiji dočekao ga je bugarski premijer Bojko Borisov. Oni su zajedno obišli radove na izgradnji "Balkanskog toka" i auto-put.
Na Instagram profilu buducnostsrbijeav objavljene su fotografije sa aerodroma i sastanka dva zvaničnika: 
"Simbol prijateljskih odnosa dva naroda – predsednik Vučić u poseti Bugarskoj, na dan kada su otvorene granice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << između naše dve zemalje".

Aleksandar Vučić i Bojko Borisov su helikopterom obišli radove na izgradnji auto-puta u Bugarskoj. Vučić je rekao da će se, kada bude završena deonica od Sofije do granice sa Srbijom, od Beograda do Istanbula putovati manje od sedam sati.

"Let iznad nove putne veze između Srbije i Bugarske sa Bojkom Borisovom", navedeno je na Instagramu uz snimak.
Dvojica zvaničnika obišla su i radove na bugarskoj deonici gasovoda "Balkanski tok", kojim će se dopremati gas iz "Turskog toka".

Premijer Borisov je zatim, mimo protokola, seo za volan automobila i predsednika Srbije vozio duž rute na kojoj su u toku radovi na postavljanju cevi.
Srbija je u decembru završila polaganje cevi za svoju trasu.
Vučić je u obraćanju medijima rekao da će, zahvaljujući gasovodu "Balkanski tok", Srbija biti obezbeđena gasom na dugi period. Bugarski premijer je istakao da će generacije koje dolaze moći da imaju finansijske koristi. 
Predsednik Srbije i premijer Bugarske obišli su manastir 40 mučenika u Trnovu, i položili cveće na mestu gde je bio grob Svetog Save. U manastiru ih je dočekao mitropolit Grigorij Velikotrnovski.

Vučić je obećao da će se založiti da se u Srbiji promoviše Veliko Trnovo kao turistička destinacija od kulturno-istorijskog značaja za našu zemlju ali i Bugarsku.

Predsednik Vučić istakao je da je ponosan i zadovoljan što bugarski narod posvećuje veliku pažnju čuvanju sećanja na srpskog svetitelja. 
"Veoma sam ponosan i iskreno srećan što mi je Bojko Borisov omogućio da posetim Veliko Trnovo, ovo sveto mesto, i kada vidim kako naša bugarska braća čuvaju sećanje na Svetog Savu, to je za nas ne samo dokaz prijateljstva i bratske ljubavi, već i posvećenosti unapređenju odnosa", rekao je Vučić novinarima u Velikom Trnovu.
Predsednik Srbije je istakao da je Sveti Sava najvažniji čovek u našoj istoriji, jer je 1219. osnovao autokefalnu Srpsku pravoslavnu crkvu.
"Pažnju koju je dobio od bugarskog naroda, od 13. veka do danas govori o neraskidivim vezama Srba i Bugara", rekao je Vučić.
Inače, od jutros su otvorene i granice sa Bugarskom. Reporterka RTS-a izveštava sa graničnog prelaza "Gradina" da automobila u oba smera već ima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Borisov u helikopteru: Nadleteli gradilište Balkanskog toka VIDEO

Izvor: B92, 01.Jun.2020

Sofija -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov obišli su danas u Bugarskoj radove na izgradnji gasovoda Balkanski tok...Dvojica zvaničnika obišli su radove na bugarskoj deonici gasovoda Balkanski tok, kojim će se dopremati gas iz Turskog toka..."Imaćemo...

Nastavak na B92...

Vučić i Borisov HELIKOPTEROM obišli radove na izgradnji auto-puta od Sofije do granice sa Srbijom! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020

Vučić se nalazi u radnoj poseti Bugarskoj, a dočekao ga je premijer te zemlje, Bojko Borisov...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, danas je sa premijerom Bojkom Borisovim helikopterom obišao radove na izgradnji auto-puta od granice Srbije sa Bugarskom do...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić i Borisov obišli radove na Balkanskom toku: Simbol prijateljskih odnosa dva naroda

Izvor: Večernje novosti, 01.Jun.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov obišli su danas u Bugarskoj radove na izgradnji gasovoda Balkanski tok Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov obišli su danas u Bugarskoj radove na izgradnji...

Nastavak na Večernje novosti...

"MNOGO SE RADUJEM ŠTO VAS VIDIM": Borisov provozao Vučića trasom "Balkanskog toka" (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2020

Predsednik je danas u radnoj poseti Bugarskoj...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Bugarskoj gde je sa premijerom te zemlje Bojkom Borisovim hilihopterom obišao radove na izgradnji auto-puta od granice Srbije sa Bugarskom do Sofije, a potom ga je Borisov automobilom provozao trasom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić u poseti Bugarskoj: Sa Borisovim u helikopteru iznad Balkanskog toka

Izvor: Večernje novosti, 01.Jun.2020

"Let iznad nove putne veze između Srbije i Bugarske sa Bojkom Borisovim", objavio je Vučić na instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz video snimke i fotografije Predsednik Srbije i Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov obišli su danas helikopterom radove...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.