Vučić i Borisov u helikopteru: Nadleteli gradilište Balkanskog toka VIDEO

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 09:30

Vučić i Borisov u helikopteru: Nadleteli gradilište Balkanskog toka VIDEO

Sofija -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik vlade Bugarske Bojko Borisov obišli su danas u Bugarskoj radove na izgradnji gasovoda Balkanski tok.

Dvojica zvaničnika obišli su radove na bugarskoj deonici gasovoda Balkanski tok, kojim će se dopremati gas iz Turskog toka.

"Imaćemo dva važna projekta za Srbiju i Bugarsku: završetak magistrale odnosno auto-puta između naše granice i Sofije. Kada bude gotovo, stizaće se za tri sata od Sofije do Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Balkanski tok", rekao je tom prilikom Aleksandar Vučić.

"Izgradnja Balkanskog toka od suštinskog je značaja za budućnost Srbije i Bugarske, mada nisam siguran da građani naše dve zemlje to razumeju", istakao je predsednik Srbije.

"Gradnja gasovoda znači rast ekonomije i industrija i obezbeđivanje domaćinstava jednim od najvažnijih energenata", dodao je Vučić.

"Ovo nije investicija koju ljudi odmah razumeju i vide rezultate, ali je strateški od suštinskog značaja za napredak naših država. Mnogo sam srećan što sam mogao da vidim kakvom brzinom napreduju radovi i kako to naši bugarski prijatelji rade i nadamo se da ćemo u kratkom vremenskom periodu završiti povezivanje i verujem da ćemo u uskoro krenuti u izgradnju interkonektora i na jugu koji radimo uz podršku EU. Želim na kraju da kažem ogromnu zahvalnost za podršku Srbiji na njenom evropskom putu, on je nosilac najvišeg ordena RS tako da je i dužan da pomaže Srbiji", rekao je Vučić.

Bugarski predsednik povezao je terenskim vozilom predsednika Srbije delom trase novog gasovoda.

Srbija je u decembru završila polaganje cevi za svoju trasu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić i Borisov na gradilištu gasovoda "Balkanski tok"

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jun.2020

SOFIJA/BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov posjetili su danas u Bugarskoj gradilište gasovoda "Balkanski tok".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.