Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Važno izgraditi Memorijalni centar na Starom sajmištu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Svetskog jevrejskog kongresa tokom današnjeg sastanka u Beogradu naglasili su važnost podizanja Memorijalnog centra na mestu nekadašnjeg logora na Starom sajmištu u Novom Beogradu radi dostojnog obeležavanja mesta stradanja velikog broja žrtava u Drugom svetskom ratu.

Tokom sastanka sa vršiocem dužnosti generalnog direktora tog kongresa Maramom Šternom i predstavnikom Ernestom Hercogom, Vučić je izrazio nezadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sporom realizacijom izgradnje tog Memorijalnog centra, kao i očekivanje da će biti ispravljene greške koje su počinili predstavnici Srbije, te da će projekat Memorijalnog centra biti brže završen.

"Dvojica sagovornika su se saglasila da u Srbiji nema antisemitizma, a Aleksandar Vučić je dodao da Srbija osuđuje svaki oblik antisemitizma", navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika.

Govoreći o Zakonu o restituciji imovine žrtava Holokausta bez zakonskih naslednika, koji je Srbija prva donela u regionu i šire, Maram Štern je istakao da je donošenje tog zakona veliki korak i da, tim povodom, ističe Srbiju kao primer za ceo svet.

Štern je naglasio da veoma cene i podržavaju Aleksandra Vučića i srpske vlasti zbog svega što je urađeno za položaj Jevreja, kao i zbog dobrih odnosa Srbije sa Izraelom, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot i Izraela Alona Fišer Кam.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.