Vučić nezadovoljan dinamikom pronalaženja nestalih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić nezadovoljan dinamikom pronalaženja nestalih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas sastao sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije i tom prilikom podržao njihove zahteve da se u rešavanje ovog problema uključe i drugi državni organi i istakao da su država Srbija i on lično nezadovoljni dinamikom pronalaženja nestalih lica.

Članovi delegacije zatražili su veće angažovanje države kada su u pitanju prava porodica nestalih, ubijenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i poginulih lica, uključujući materijalnu i nematerijalnu pomoć.

Oni su ukazali na jedan sve negativniji odnos nadležnih organa na prostoru bivše Jugoslavije u pronalaženju posmrtnih ostataka lica srpske nacionalnosti i tražili podršku u donošenju zakona o nestalim licima, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Na današnji dan registrovano je 10.167 nestalih lica na teritoriji bivše Jugoslavije, od kojih je jedna trećina srpske nacionalnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije

Izvor: RTV Pink, 02.Sep.2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije.

Nastavak na RTV Pink...

Vučić sa udruženjima porodica nestalih i ubijenih na prostoru Jugoslavije

Izvor: Danas, 02.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Кoordinacije srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije koja je tražila veće angažovanje države kada su u pitanju prava porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica, uključujući...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.