Da li ste na listi? Vučić najavio isplate: Prvo 20.000, pa 10.000 i uskoro još 10.000

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 11:18

Da li ste na listi? Vučić najavio isplate: Prvo 20.000, pa 10.000 i uskoro još 10.000

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsetio je da sutra kreće isplata jednokrate pomoći penzionerima, a prekosutra korisnicima socijalne pomoći.

Takođe je dodao da veoma brzo kreće isplata pomoći od 10.000 dinara za srednjoškolsku decu.

"Mislim da je to dobra mera koja je obradovala građane", kazao je Vučić gostujući na TV Hepi.

Podsetimo, prijavljivanje za pomoć od 10.000 dinara za srednjoškolce je počelo. Svi učenici će u školi dobiti da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << popune formulare, a škole ih šalju lokalnim samoupravama. Ministar finansija Siniša Mali je juče objasnio kako se prijaviti za ovu vrstu pomoći.

"Uprkos koroni, ratovima, raznim krizama, naš javni dug je niži nego 2012. godine. Zaduživali smo se do 2015. godine da bismo isplatili obaveze", rekao je Vučić i napomenuo da je stopa javnog duga je 51 odsto.

Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene naknade kod Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) sutra, 30. novembra, će početi isplata državne pomoći u iznosu od po 20.000 dinara.

Prekosutra, 1. decembra, korisnicima socijalne pomoći biti isplaćeno 10.000 dinara. U Srbij ima oko 170.000 korisnika socijalne pomoći i 51.000 onih koji dobijaju novac za tuđu negu i pomoć.

Takođe se dotakao predstojeće EXPO izložbe.

"Zemlja će da procveta sa Ekspom, biće gotov metro, spojićemo vozovima aerodrom sa centrom grada, spojićemo ceo kružni prsten oko Beograda", kazao je.

Izrazio je veru da će inflacija u decembru biti na nivou oko 7 odsto. Prema njegovim rečima, snižavanje cena grupe određenih proizvoda uticalo je na snižavanje inflacije.

"Penzije će od januara biti gotovo dvostruko veće, podigli smo ih sa 204 na 390 evra", izjavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.