Vučić: Srbija nudi najbolje uslove investiranja

Izvor: Studio B, 01.Jul.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija nudi najbolje uslove investiranja

U Budimpešti je danas održan mađarsko-srpski Biznis forum na kome je premijer Aleksandar Vučić poručio da su mađarski investitori dobrodošli u Srbiju i da nigde u regionu ne postoji zemlja koja može da ponudi bolje uslove inostranim investitorima.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučić je istakao da su potencijali Srbije veliki, ali neiskorišćeni i obavestio mađarske privrednike o zakonskim i ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Forum su otvorili srpski premijer i njegov domaćin, premijer Mađarske Viktor Orban. Forum je okupio 140 kompanija dve zemlje, zainteresaovanih za učešće na srpskom i mađarskom tržištu.

Otvarajući forum, ministar spoljnih poslova Peter Sijarto istakao je da bilateralna saradnja nikada nije bila bolja i efikasnija, i da se efekti toga vide na ekonomskom polju.

Premijer Orban istakao je da su dve zemlje ispunile sve uslove, kako bi i jedna i druga, bile zanimljive za investitore. “

Srbija je uspela da sprovede program ekonomske stabilizacije i sada može sigurno da korača u budućnost', istakao je Orban.

Dobri susedski odnosi i dobar privredni potencijal su preduslovi da bi ekonomska saradnja mogla da se razvija, zaključio je Orban.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Niko u regionu nema uslove kao mi

Izvor: B92, 01.Jul.2015

Nigde u regionu ne postoji zemlja koja može da ponudi bolje uslove inostranim investitorima, poručio je premijer Aleksandar Vučić mađarskim investitorima...Premijer je, u Budimpešti na mađarsko - srpskom Biznis forumu, istakao da su mađarski investitori dobrodošli u Srbiju..Kako je saopštila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.