Vučić: Srbija će 2016. imati najveći privredni rast u Evropi

Izvor: Blic, 06.Nov.2014, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija će 2016. imati najveći privredni rast u Evropi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija sledeće godine imati rast od oko 1,5 odsto, a da će u 2016. godini moći da računa na najveći rast u Evropi.

- Potrebno nam je godinu i po dana strpljenja, da štedimo da bismo smanjili razliku između onoga što smo zaradili i onoga što trošimo, da bismo snizili dug i povećali rast. Uz sve mere koje smo preduzeli, i s najavama koje imamo po pitanju "Železare" i "Petrohemije", odgovorno kažem da ćemo već naredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine imati rast od 1,5 odsto - naveo je Vučić u uvodnom tekstu u poslednjem Informatoru Srpske napredne stranke.

On je ukazao da bi se Srbija krajem 2016. ili početkom 2017. godine suočila s bankrotstvom da se ništa nije promenilo. Premijer je ocenio da su rezultati vlade "opipljivi" i da kao nikada u novijoj političkoj istoriji u Srbiji postoji izražena makroekonomska stabilnost, stabilniji kurs, da su devizne rezerve između 10 i 11 milijardi, da postoji značajan pad inflacije i pad broja nezaposlenih.

U okviru mera štednje, Skupština Srbije usvojila je u oktobru zakone kojima je predviđeno da od 1. novembra budu smanjene plate u javnom sektoru i penzije veće od 25.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.