Vučić: Policija obradila sve 24 sporne privatizacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Policija obradila sve 24 sporne privatizacije

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić je izjavio danas da je policija obradila predmete 24 sporne privatizacije te da je u osam slučajeva već stiglo do utuženja.

"Policija je obavila sve što je trebalo po tom pitanju i mislim da su za osam od 24 predmeta stigla utuženja odnosno opstužnice i optužni predlozi, za oko šest je rečeno da nema bića krivičnog dela, dok za ove druge još nema odluke tužilaštva", rekao je Vučić u skupštini.

Kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sve je urađeno tako da niko nijen bio zaštićen i na tim su predmetima dobro radili i 'Milović, Pušić, Veljović i drugi'.

"Hteli smo pokažemo narodu da ne mogu oni koji su stekli ogromno bogatsvo da upravljaju ovom zemljom i da pravo i jednakost važe za sve u ovoj zemlji", naveo je Vučić.

On je rekao da tokom mandata ove vlade prekinuta praksa da se dotira novac velikim sistemima, iako su mnogi govorili propašće nam ekonomija.

"Počeli smo da rastemo kada smo se oslobodili tih velikih sistema koji sada nikog ne reketiraju i postali smo normalna zemlja", zaključio je Vučić.

Greška je što dajemo novac Zvezdi i Partizanu

Greška je što dajemo novac za Crvenu zvezdu i Partizan, ali nemam snage da to odbijem, izjavio je danas mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju u vezi sa kritikama na izdvajanje države za javna preduzeća i trošenje njihovog novca, rekao da su ta davanja desetostruko smanjena.

Vučić je rekao da je tačno da država, kroz javna preduzeća, daje novac sportskim klubovima i reprezentaciji, ali i da je greška što taj novac odlazi i u Crvenu zvezdu i Partizan.

“Ja sam kriv za to. Nemam snage da to odbijem, jer će mi svako reći da su uspešno postojali 70 godina i da smo ih mi ugasili. Jednostavno za to nemam snage”, rekao je Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.