Vučić: Od kraja ovog meseca možemo da prelazimo granice samo sa ličnom kartom

Izvor: B92, 20.Dec.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Od kraja ovog meseca možemo da prelazimo granice samo sa ličnom kartom

Tirana -- Završen je trilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva.

Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Tirani, kao i prethodni u Ohridu, bio je u znaku "malog Šengena".

Predsednik Vučić je naglasio da su postignuti mnogi dogovori po pitanju integracije naših službi za brzo reagovanje, pre svega u slučaju požara, poplava i zemljotresa koji su nedavno razorili delove Albanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Razvili smo zajednički softver sa našim partnerima, koji će omogućiti ljudima da traže posao na zajedničkom tržištu, što će dovesti do jačeg povezivanja naših zemalja. Takođe, već od kraja ovog meseca možemo da prelazimo granice samo sa ličnom kartom", rekao je Vučić okupljenim novinarima.

Vučić je najavio da će sledeći sastanak biti održan u Beogradu krajem januara.

Predsednik je zatim najavio i još jaču integraciju zajedničkih službi.

"Kada nekom kroči nogom na beogradski aerodrom, on posle toga nikome ne mora da pokazuje dokumenta, i može da ide ka Skoplju ili Tirani. Naše policije će imati zajedničke datoteke, i imaće podatke o svakome ko je sleteo. Zbog toga je ovaj sporazum nazivan i "mini Šengen", rekao je Vučić.

Sutra će učesnici skupa obići Drač, gde je bio epicentar razornog zemljotresa koji je pogodio Albaniju krajem novembra, a potom će biti održan susret lidera Zapadnog Balkana. Predviđen je i njihov susret s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija, a nakon toga konferencija za medije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Od kraja ovog mjeseca možemo da prelazimo granice samo sa ličnom kartom

Izvor: Capital.ba, 21.Dec.2019, 09:18

TIRANA, Završen je trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva. Sastanak lidera Zapadnog Balkana u Tirani, kao i prethodni u Ohridu, bio je u znaku “malog Šengena”. Predsjednik Vučić je naglasio da...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.