Vučić: Očekujemo mnogo novih investicija

Izvor: Studio B, 29.Sep.2013, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujemo mnogo novih investicija

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija u narednih deset dana dobiti prvih 100 miliona evra iz "Abu Dabi Divelopment fonda" za navodnjavanje.

Reč je o kreditu na 20 godina, sa pet godina grejs periodom, i kamatom od 2,5 odsto, rekao je Vučić u obraćanju članovima SNS u prostorijama stranke u Kruševcu. Vicepremijer je objasnio da će se ovim kreditom pokriti 25.000 hektara zemljišta najmodernijom opremom za navodnjavanje.

Najavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i da će narednih dana biti potpisan i memorandum o razumevanju, a zatim u narednih šest nedelja i ugovor sa kompanijom "Mubadala" o centru za istraživanje. Ta kompanija bi uložila u centar oko 400 miliona evra, dodao je Vučić.

Govoreći o novim investicijama, prvi potpredsendik vlade je rekao da očekuje i otvaranje fabrike "Boš" u Šimanovcima u novembru. "U novembru bi jedna inostrana kompanija koja se bavi proizvodnjom kablova za automobilsku industriju mogla da otvori prvih 500 radnih mesta, a očekujemo da će do kraja sledeće godine da se otvori još 1.000", naveo je Vučić.

Vicepremijer očekuje da će "Mercedes" ući u "Ikarbus", a kako je rekao, nada se i u FAP, istakavši da Srbiju očekuje mnogo novih investicija. Vučić je primetio da su za Srbiju vesti jedino kada su loše i kada imaju negativistički pristup, i da je za Srbiju još uvek važniji pristup kritkovanja nego kada se otvaraju nove fabrike i kada se nešto radi.

Kruševački "14. oktobar" je zajedno sa FAP-om, Prvom petoletkom i Fabrikom kablova jedno od četiri preduzeća u kojima će se prvo završiti "lažna priča" o restrukturiranju i propadanju preduzeća, rekao je Vučić.

"Pitanje Industrije mašina i komponenata (IMK) '14. oktobar' je najteže pitanje za Srbiju zato što su prethodne vlasti uništile preduzeće, razorile ga, fabrika de fakto ne radi, snalazili smo se, pomagali preko Kolubare i na različite načine, da negde nešto uđe u tu fabriku", rekao je Vučić.

Precizirao je da će pokušati da se rešenje za ove četiri fabrike nađe u pronalaženju strateškog partnera koji bi uložio novac i podigao ta preduzeća. Vučić je najavio i da će u narednim danima biti predložene ekonomske i druge mere, među kojima i one koje će predložiti ministar finansija, kao i da će one imati podršku čitave vlade.

Vučić je dodao da to neće biti lake stvari, da se moraju napraviti ogromni koraci da bi se krenulo napred, ali i da je uveren da građani to vide i razumeju. Vučić je rekao da je Srbija bila u situaciji kao Grčka i Španija pre četiri godine, ali da tadašnje rukovodstvo to nije htelo da prizna građanima i nikakve reforme nije sprovelo.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Očekujemo mnogo novih investicija

Izvor: Akter, 29.Sep.2013

Srbija će u narednih deset dana dobiti prvih 100 miliona evra iz Abu Dabi Divelopment fonda za navođnjavanje, izjavio je danas Aleksandar Vučić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.