Vučić: Nije nerealno, uradićemo 5.000 kilometara puteva - SUTRA predstavljamo mrežu puteva

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2019, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nije nerealno, uradićemo 5.000 kilometara puteva - SUTRA predstavljamo mrežu puteva

Prosečne plate biće i preko 500 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nije nerealno, kako smatraju njegovi kritičari, da se u narednih pet godina izgradi 5.000 kilometara regionalnih i lokalnih puteva u Srbiji i ponavlja da će u njih biti uloženo 900 milona evra.

Vučić je, odgovarajući na pitanje kako vidi ocene pojedinih ekonomista za list Danas, da su ti planovi nerealni, u šali rekao da je i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak tražio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << više novca, odnosno milijardu evra, ali da su se Putevi Srbije posle saglasili sa cenom od 900 miliona evra.

A kritičari, kaže, uvek govore da je nerealno, šta god da on najavi.

- Da podsetim, govorili su da je moja fantazmagorija i to što sam najavljivao izgradnju Beograda na vodi - kazao je i dodao da su se tada pojedini novinari slikali pored restorana u Beogradu na vodi, Sava nove, i rekla da je to Beograd na vodi, samo jedna kafana, te da je to sve fantazija.

To su govorili i za autoput u Grdeličkoj klisuri i autoput prema Bugarskoj, kao i za autoput "Miloš Veliki", kaže Vučić.

Tako su, navodi, govorili i da prosečne plate neće biti 500 evra i istakao da će u januaru, febraru i martu biti i veće od 500 evra, što je mnogo više nego 340 evra u vreme prethodne vlasti.

Predsednik je rekao da će, inače, deo novca za 5.000 kilometara puteva izdvojiti Putevi Srbije od svog prihoda, a deo država iz budžeta.

Najavio je da će sutra biti predstavljena kompletna mreža puteva, kako je rekao, kao krvotok u organizmu sa krvnim sudovima.

- Prikazaćemo koje su arterije i vene u putnoj mreži, a šta ćemo da uradimo, i tih dodatnih 5.000 kilometara regionalnih i lokalnih puteva - zaključio je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.