Vučić: Makar sve novo izgradili, biće jedan od najlepših gradova

Izvor: B92, 09.Sep.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Makar sve novo izgradili, biće jedan od najlepših gradova

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je na biznis forumu u Leposaviću planove za razvoj 10 opština na KiM s većinski srpskim stanovništvom.

Vučić je sinoć naveo da će u Leposaviću pomoći fabriku za preradu drveta kako bi imala višu fazu prerade, u planu je da se otvori fabrika za proizvodnju nameštaja i fabriku peleta, a 13 miliona evra Trepča će uložiti u pogon za proizvodnju baterija, gde će biti zaposleno između 250 i 300 radnika.

Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavio je pomoć u pronalaženju investitora za Šik Kopaonik.

Kada je reč o Zubinom Potoku, Vučić kaže da će pomoći nastavak proizvodnje u fabrici tekstila Javor, kao i otvaranje i obnavljanje kapaciteta u fabrici nameštaja Simpo, ali i zemljoradničku zadrugu, koja je najveći otkupljivač voća i povrća na KiM.

Za Kosovsku Mitrovicu je Vučić rekao da će pomoći otvaranje IT centra koji će proizvoditi softvere i da je tu država spremna da uloži veliki novac, ali i nastavak nezavršene sportske hale...

Radiće se i centralni gradski trg, naveo je i dodao da je severna Kosovska Mitrovica, kao i Gračanica, svojevrstan simbol i da, kao takva, mora da se i razvija i napreduje.

"Hoćemo i imamo snage, makar sve novo izgradili, da napravimo jedan od najlepših srpskih gradova i ne samo da uredimo centralni trg, nego i sve drugo. To je slika i prilika Srbije, to je slika i prilika srpskog naroda", rekao je Vučić.

U Zvečanu će država pomoći završetak Rajske banje u Banjskoj, uskoro počinje proizvodnja piva u Banjskoj, a tu je i sušara za voće od 1.000 kilograma u turnusu.

U Gračanici, dodaje Vučić, tebalo bi da bude otvorena farma sa 10.000 koka nosilja i proivodnju jaja, da se povećaju kapaciteti klaničarske industrije, kao i da se napravi fabrika sanitetskog materijala, za šta će se dati najveći podsticaji potencijalnom investitoru.

Vučić je pozvao ljude iz Raniluga da predlože projekte, kao i iz opštine Parteš, dodajući da bi u obe te opštine trebalo obnoviti lokalne puteve.

U Novom Brdu bi trebalo otvoriti liniju za obradu prehrambenih sirovina, kao i farmu za 300 grla junadi i turistički sadržaji.

U Štrpcu će će biti uloženo u razvoj pekarskog pogona, kao i završetak vrtića.

Predsednik Srbije je pozvao sve opštine da dođu sa pripremljenim planovima i projektima, a da će se sve što se može i uraditi i uložiti novac, a poručio i da bi se onda ponovo videli za godinu dana da zajedno sagledaju šta je učinjeno i šta nadalje može i treba da se radi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.