Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi lani porasla 2,2%

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Feb.2020, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi lani porasla 2,2%

ZAGREB - Vrijednost realnog dohotka u poljoprivredi u 2019. godini iznosit će 8,85 milijardi kuna, što je rast od 2,2 posto u odnosu na prethodnu godinu, druga je procjena lanjskog realnog dohotka u poljoprivredi Državnog zavoda za statistiku (DZS).

DZS je objavio i kako se očekuje da će vrijednost 'outputa' poljoprivredne djelatnosti biti smanjena za 0,7 posto te da će iznositi 17,2 milijarde kuna, dok je godinu prije iznosila 17,3 milijarde kuna.

Bruto dodana >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vrijednost za prošlu godinu procjenjuje se, pak, na 7,9 milijardi kuna, što je u odnosu na 2018., kada je iznosila 8 milijardi kuna, pad od 1,4 posto.

Uloženi rad u poljoprivredi prošle je godine ostao nepromijenjen u odnosu na godinu ranije, dok se indeks realnog dohotka u poljoprivredi po jedinici godišnjeg rada procjenjuje na 49.685 kuna, što je povećanje od 2,5 posto.

Naknada zaposlenicima u prošloj godini će, kako se procjenjuje, iznositi 1.05 milijardi kuna, što je rast od 5,3 posto u odnosu na godinu prije, navodi se u izvješću DZS-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Prošle godine rođena 341 beba više nego 2018.

Izvor: RTS, 10.Feb.2020

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović rekla je da je u 2019. godini rođena 341 beba više u odnosu na prethodnu godinu i dodala da koraci jesu mali, ali da su veoma značajni. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.