Vojvodina: Dodeljena 142 ugovora za bespovratne podsticaje poljoprivrednicima

Izvor: B92, 30.Jul.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina: Dodeljena 142 ugovora za bespovratne podsticaje poljoprivrednicima

Novi Sad -- Pokrajinska vlada dodelila je 142 ugovora za bespovratne podsticaje poljoprivrednicima za preradu voća, povrća i drugih useva gazdinstvima u Vojvodini.

Ukupna vrednost ugovora je 227 miliona dinara, od čega su 127 miliona dinara sredstva Pokrajine, a oko 100 miliona sredstva korisnika.

"Danas ćemo dodeliti 127 miliona dinara našših sredstava, zajedno sa sredstvima korisnika u iznosu višše od stotinu miliona dinara, imaćemo investiciju ukupno vrednu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 227 miliona dinara za nabavku opreme za linije za čišćenje i pranje proizvoda, za berbu, sortiranje, kalibriranje, za skidanje useva i ostalu opremu", rekao je predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović.

On je naglasio da je Pokrajinska vlada u protekle tri godine konsolidovala javne finansije Vojvodine.

"To znači sve višše sredstava za konkurse i konkretne subvencije poput ove danas, gde ćemo skoro 55 odsto sredstava uložžiti zajedno iz vašišh budžeta i tako razvijati ono, možžda i najvažžnije, a to je nova oprema, male tehnološške linije, da bi Vojvodina u segmentu proizvodnje i prerade voća i povrća bila uspeššnija", rekao je Mirović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.