Vojvodina: Dodeljena 142 ugovora za bespovratne podsticaje poljoprivrednicima

Pokrajinska vlada dodelila je 142 ugovora za bespovratne podsticaje poljoprivrednicima za preradu voća, povrća i drugih useva gazdinstvima u Vojvodini.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2019.

14:41

Vojvodina: Dodeljena 142 ugovora za bespovratne podsticaje poljoprivrednicima
FOTO: Depositphotos, svedoliver

Ukupna vrednost ugovora je 227 miliona dinara, od čega su 127 miliona dinara sredstva Pokrajine, a oko 100 miliona sredstva korisnika.

"Danas ćemo dodeliti 127 miliona dinara našših sredstava, zajedno sa sredstvima korisnika u iznosu višše od stotinu miliona dinara, imaćemo investiciju ukupno vrednu 227 miliona dinara za nabavku opreme za linije za čišćenje i pranje proizvoda, za berbu, sortiranje, kalibriranje, za skidanje useva i ostalu opremu", rekao je predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović.

On je naglasio da je Pokrajinska vlada u protekle tri godine konsolidovala javne finansije Vojvodine.

"To znači sve višše sredstava za konkurse i konkretne subvencije poput ove danas, gde ćemo skoro 55 odsto sredstava uložžiti zajedno iz vašišh budžeta i tako razvijati ono, možžda i najvažžnije, a to je nova oprema, male tehnološške linije, da bi Vojvodina u segmentu proizvodnje i prerade voća i povrća bila uspeššnija", rekao je Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: