Vlada Srbije neće angažovati novog revizora za NIS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2009, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije neće angažovati novog revizora za NIS

BEOGRAD - Vlada Srbije neće angažovati novog revizora za poslovanje Naftne industrije Srbije (NIS) u 2008. godini, javila je večeras Radiotelevizija Srbije (RTS).

Vlada je NIS-u preporučila da reviziju uradi o svom trošku.

Kako je javio RTS, Vlada Srbije na današnjoj telefonskoj sednici nije prihvatila jedinu ponudu kompanije Ernst i Jang da uradi novi završni račun NIS-a za 2008. godinu zbog visoke cene koju je ta revizorska kuća tražila.

Ponuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuće Ernst i Jang je proglašena neuspešnom na telefonskoj sednici.

NIS bi, po zakonu, završni račun trebalo da preda do 30. septembra.

Revizorska kuća KPMG uradila je završni račun NIS-a po kojem je ta kompanija 2008. godine imala gubitak od osam milijardi dinara.

U preliminarnom godišnjem izveštaju dostavljenom Narodnoj banci Srbije 2. marta navodi se da je gubitak NIS-a u 2008. godini bio 3,9 milijardi dinara, dok je u prvom izveštaju o poslovanju te kompanije u prošloj godini, urađenom za mandata prethodnog rukovodstva NIS-a, prikazana dobit od 2,3 milijarde dinara.

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je 28. maja da će država, kao manjinski partner u NIS-u, u kojem većinsko vlasništvo ima ruski Gaspromnjeft, angažovati novog revizora.

NIS će ispoštovati i podržati odluku vlade

Naftna industrija Srbije (NIS) ispoštovaće i podržati odluku Vlade Srbije, jer je država jedan od akcionara u kompaniji, rečeno je Tanjugu u NIS-u povodom odluke vlade da neće angažovati novog revizora, već preporučuje NIS-u da to uradi o svom trošku.

Menadžment NIS-a je spreman da podrži odluku, jer je najvažnije da se utvrdi istina za koju su zainteresovani svi akcionari, naveli su u NIS-u.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.