Vlada Srbije finansira izgradnju beogradskog metroa

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Sep.2019, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije finansira izgradnju beogradskog metroa

BEOGRAD - Vlada Srbije biće investitor projekta izgradnje beogradskog metroa, dogovoreno je danas na sednici Radne grupe za izgradnju beogradskog metroa, kojom predsedava potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Odlučeno je da Vlada Srbije kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekata, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat.

"Smatramo da je ovo najbolji model za realizaciju", navela je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Mihajlović u saopštenju, u kojem se dodaje i da je izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji Beograda.

Mihajlović dodaje i da će biti potrebno obezbediti i zakonodavni okvir kako bi čitav projekat izgradnje dve linije metroa u prestonici Srbije bio realizovan na najbolji mogući način.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije, državni sekretari i pomoćnici ministarke u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnici "Železnica", kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.