Izvor: Radio 021, 19.Sep.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Vlada Srbije će biti investitor izgradnje beogradskog metroa

Vlada Srbije će biti investitor izgradnje beogradskog metroa, dogovoreno je na sednici Radne grupe zadužene za realizaciju tog projekta kojom predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

"Izgradnja dve linije metroa u Beogradu jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekat u modernoj istoriji Beograda. Zato smo odlučili da Vlada Srbije kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekat, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će Grad Beograd izabrati tehničkog savetnika, koji će zajedno pratiti čitav projekat. Smatramo da je ovo najbolji model za realizaciju", rekla je Mihajlović.

Istakla je da će biti potrebno da se obezbedi i zakonodavni okvir kako bi čitav projekat izgradnje dve linije metroa u prestonici Srbije bio realizovan na najbolji mogući način.

Sastanku su prisustvovali predstavnici kabineta predsednika Srbije, državni sekretari i pomoćnici ministarke u Ministarstvu građevinarstva, predstavnici Železnica, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Vlada Srbije finansira izgradnju beogradskog metroa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019

Vlada Srbije biće investitor projekta izgradnje beogradskog metroa, dogovoreno je danas na sednici Radne grupe za izgradnju beogradskog metroa, kojom predsedava potpredsednica vlade Zorana Mihajlović...Odlučeno je da Vlada Srbije kao investitor izabere posebnog finansijskog savetnika za ovaj projekata,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.