Vlada Rusije odlučila: Zabrana Velikoj Britaniji

Izvor: B92, 22.Jan.2024, 09:12

Vlada Rusije odlučila: Zabrana Velikoj Britaniji

Vlada Rusije odobrila je poništavanje sporazuma sa Velikom Britanijom o pravu na bavljenje ribolovom u vodama Barencovog mora.

Odluka je saopštena je na sajtu kabineta ministara.

Predlog zakona predviđa otkazivanje sporazuma po kome su ribarski brodovi, koji pripadaju britanskim lukama, mogli da se bave ulovom ribe u vodama Barencovog mora.

U Vladi su istakli da su prilikom pripreme dokumenta uzeli u obzir odluku Londona od 15. marta 2022. godine o prekidu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važenja režima najpovlašćenije nacije u bilateralnoj trgovini.

Nakon odluke ruske vlade, predlog federalnog zakona biće razmatran i u Dumi prema utvrđenoj proceduri.

Velika Britanija uvela je ograničenja Rusiji 24. februara 2022. godine, a zatim ih mnogo puta proširivala. Prema stanju od kraja decembra, na sankcionom spisku Londona našlo se oko 1.800 ruskih građana.

Prema rečima ruskog ambasadora u Engleskoj Andreja Kelina, ograničenja protiv većine ruskih državljana uvođena su bez bilo kakvih dokaza i bilo bi ispravno osporiti ih na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.