Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2021, 18:33

Vlada: Dva minimalca turističkim vodičima, ugostiteljima, samostalnim umetnicima

Umesto jednog minimalca, turističkim vodičima i turističkim pratiocima biće isplaćena pomoć od dve minimalne zarade. Naime, Vlada Srbije danas je usvojila izmenu uredbe kojim će vodiči i pratioci dobiti dva puta po 30.900 dinara. Isplata će, kako ističu u Vladi Srbije, biti u julu i avgustu. Pomoć u istom iznosu od dve minimalne zarade sleduje i zaposlenima u ugostiteljstvu i turizmu, ali i slobodnim umetnicima. Nezaposlenima na evidenciji RGZ od juna kreće isplata 60 evra, bez prethodne prijave.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije usvojila odluku: POMOĆ za radnike u turizmu, ugostiteljstvu i umetnicima

Izvor: Blic, 15.Apr.2021

Vlada Srbije usvojila je izmenu Uredbe kojom se turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje pomoć u iznosu od dve minimalne zarade (za svaki mesec u visini od 30.900 dinara po svakom turističkom vodiču i turističkom pratiocu) uplatom na dinarski tekući račun kod poslovnih banaka.

Nastavak na Blic...

PRIPREMITE NOVČANIKE, STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE: Poznato koliko para ide ugostiteljima, turističkim vodičima i umetnicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2021, 09:51

Isplata novčane pomoći vršiće se bez prijave, počev od 1. juna ove godine...Vlada Srbije usvojila je izmenu uredbe kojom se turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje pomoć u iznosu od dve minimalne zarade (za svaki mesec u visini od 30.900 dinara po svakom turističkom vodiču...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.