Višković najavio tužbu protiv BIH zbog “Buk Bijele”

Izvor: Capital.ba, 12.Mar.2024, 12:42

Višković najavio tužbu protiv BIH zbog “Buk Bijele”

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je tužbu protiv BiH zbog sprečavanja realizacije projekta “Buk Bijela” i istočne gasne interkonekcije. Foto: Printscreen Višković je naveo da je, kada je riječ o projektu “Buk Bijela”, probijen rok od godinu dana za davanje saglasnosti. “Dobiće tužbu i od Republike Srpske za istočnu interkonekciju. Znate li koliko milijardi je uskraćeno novca građanima Republike Srpske? Gradite južnu, sjeverenu, šta god. Pustite >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nas”, rekao je Višković na konferenciji za novinare. Kada je riječ o magistralnom putu Foča-Šćepan polje, Višković je rekao da je to zavisilo i od izgradnje hidroelektrane “Buk Bijela”. “Prvobitno je bilo planirano izmještanje kompletne trase. Uradili smo početnih šest kilometara, a 14 je ostalo. Prije nepunih mjesec dana potpisali smo sa kineskom kompanijom Memorandum o gradnji tog dijela puta, ali ide izmjena projekta. Vraćamo se na postojeću trasu”, pojasnio je Višković i dodao da je želja da se napravi moderna saobraćajnica. Srna Чланак Višković najavio tužbu protiv BIH zbog “Buk Bijele” се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Višković: Amerikanci nastavljaju sa pritiscima na domaće banke

Izvor: Capital.ba, 12.Mar.2024

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao danas da se pritisci na domaće banke nastavljaju, ali da će Republika Srpska to preživjeti. FOTO: CBBiH Reagujući na upozorenja SAD da bi se na američkoj crnoj listi mogle naći banke iz BiH koje obavljaju transakcije za osobe ili...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.