Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo potrošnju struje u februaru

Izvor: Beta, 21.Mar.2023, 20:00

Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo potrošnju struje u februaru

Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo je potrošnju struje u februaru u odnosu na isti mesec prethodne godine, čime su ostvarili popust za racionalnu potrošnju električne enegije, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.Ministarstvo navodi da je taj popust ostvarilo 1.139.558 domaćinstava, odnosno 36,18 odsto, dok ukupan popust za racionalnu potrošnju iznosi 637,48 miliona dinara.Popust na februarski račun od 15 odsto ostvarilo je 18 odsto domaćinstava, popust od 20 odsto šest odsto domaćinstava, a najveći popust od 30 procenata ostvarilo je 12 odsto domaćinstava.Najveće smanjenje potrošnje električne energije ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.Ministarstvo rudarstva i energetike krajem prošle godine donelo je predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, za privredu i domaćinstva.Građani mogu da ostvare popust od 15 odsto na računu ukoliko su u odnosu na isti mesec prethodne godine potrošili od pet do 20 odsto manje struje, popust od 20 odsto ukoliko su potrošili do 30 odsto manje, kao i popust od 30 odsto za više od 30 odsto smanjene potrošnje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad ponovo među osam gradova koji su najviše štedeli struju

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2023, 08:10

Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo je potrošnju struje u februaru u odnosu na isti mesec prethodne godine, čime su ostvarili popust, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Nastavak na Radio 021...

SRBIJA ŠTEDI STRUJU: Popust za trećinu domaćinstava

Izvor: Pančevac-online.com, 22.Mar.2023

Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo je potrošnju struje u februaru u odnosu na isti mesec prethodne godine, čime su ostvarili popust za racionalnu potrošnju električne enegije, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Ministarstvo navodi da je taj popust ostvarilo 1.139.558...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.