Novi Sad ponovo među osam gradova koji su najviše štedeli struju

Više od trećine domaćinstava u Srbiji smanjilo je potrošnju struje u februaru u odnosu na isti mesec prethodne godine, čime su ostvarili popust, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.
Novi Sad ponovo među osam gradova koji su najviše štedeli struju
Foto: Pixabay
Ministarstvo navodi da je taj popust ostvarilo 1.139.558 domaćinstava, odnosno 36,18 odsto, dok ukupan popust za racionalnu potrošnju iznosi 637,48 miliona dinara.
Najveće smanjenje potrošnje električne energije ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.
Najveće smanjenje potrošnje električne energije ostvareno je u Beogradu, Kragujevcu, Loznici, Šapcu, Smederevu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.
 
Ministarstvo rudarstva i energetike krajem prošle godine donelo je predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, za privredu i domaćinstva.
 
Građani mogu da ostvare popust od 15 odsto na računu ukoliko su u odnosu na isti mesec prethodne godine potrošili od pet do 20 odsto manje struje, popust od 20 odsto ukoliko su potrošili do 30 odsto manje, kao i popust od 30 odsto za više od 30 odsto smanjene potrošnje.
  • Dejan

    22.03.2023 10:39
    Stado cobanina crvenoga
    Bas cu da je stedim kad placam redovno svoje obaveze, trosim normalno kao i pre. Samo isprani mozgovi u titoslaviji mogu da nasedaju danas na te price Ace Srbina vernog Brzovog pionira.
  • ...

    22.03.2023 09:12
    Smanjili smo potrosnju ali smo dobili duplo vece racune.

    Otisao u Ev da se zalim, 70 penzionera stoji u redu, do Vremeplova red.
  • nema

    22.03.2023 08:54
    Najviše smo ušetedeli struje zato što smo u vrhu i po zimskim temperaturama. Ove zime je bio samo jedam "ledeni " dan u Novom Sadu, jedna od najtoplijih zima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti