Više od polovine investicija u Jugoistočnoj Evropi privukla Srbija

Izvor: Capital.ba, 22.Jun.2021, 08:22

Više od polovine investicija u Jugoistočnoj Evropi privukla Srbija

BEOGRAD – Srbija je privukla 3,44 milijarde dolara stranih direktnih investicija u prošloj godini, što je više od polovine u Jugoistočnoj Evropi, a koje su iznosile 6,11 milijardi dolara, podaci su izvještaja Konferencije UN za trgovinu i razvoj /UNCTAD/. izvor: agencije Srbija zauzima treće mjesto među ekonomijama u tranziciji po prilivu stranih direktnih investicija u prošloj godini, a ispred nje su Rusija sa iznosom od 9,7 milijardi dolara i Kazahstan sa 3,9 milijarde dolara. Od zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << regiona, strana direktna ulaganja u Hrvatskoj dostigla su prošle godine 1,3 milijarde dolara, u Albaniji 1,1 milijardu, u Sloveniji i Crnoj Gori po 529 miliona dolara, u BiH 371 milion, a u Sjevernoj Makedoniji 274 miliona dolara. Ukupna strana direktna ulaganja u ekonomijama u tranziciji iznosila su samo 24,16 milijardi dolara. Globalni tokovi stranih direktnih investicija su lani opali za 35 procenata, pri čemu su ova ulaganja pala na 998,9 milijardi dolara sa 1,5 biliona dolara 2019, usljed globalne zdravstvene krize i mjera zatvaranja ekonomija širom svijeta. Ulaganja u razvijene privrede su više nego prepolovljena, na 312 milijardi dolara.    Srna Чланак Više od polovine investicija u Jugoistočnoj Evropi privukla Srbija се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

SRBIJA TREĆA U SVETU PO PRILIVU STRANIH INVESTICIJA: Pola novca uloženo u region slilo se u našu zemlju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021

Ispred Srbije su, od zemalja u tranziciji, samo Rusija i Kazahstan..Srbija je privukla 3,44 milijarde dolara stranih direktnih investicija u prošloj godini, što je više od polovine u Jugoistočnoj Evropi, a koje su iznosile 6,11 milijardi dolara, podaci su izveštaja Konferencije UN-a za trgovinu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.