Vesić: Svaka konkurencija je dobrodošla, pa i na beogradskom aerodromu

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 13:21

Vesić: Svaka konkurencija je dobrodošla, pa i na beogradskom aerodromu

"Hangar za održavanje aviona na aerodromu u Beogradu će pokrenuti ugostiteljske delatnosti, ali i sopstveni kargo i hendling servis", rekao je Goran Vesić.

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je povodom najava iz Er Srbije da će praviti hangar za održavanje aviona (MRO) na aerodromu u Beogradu, da će pokrenuti ugostiteljske delatnosti, ali i sopstveni kargo i hendling servis, da je svaka konkurencija dobrodošla.

Vesić je podsetio da je ranije izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezadovoljstvo, kao i Er Srbija, radom kompanije Vansi tokom leta, koja je koncesionar beogradskog aerodroma.

"Er Srbija je vlasnik zemaljskog operatera GAS (Ground airport service) koji je letos aktiviran kako bi se prevazišli problemi u funkcionisanju aerodroma koje kompanija Vansi nije umela da reši. Zbog toga smo u avgustu doneli odluku da omogućimo da još tri zemljska operatera mogu da rade na aerodromu Nikola Tesla", naveo je Vesić.

Kaže da Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture priprema izveštaj o svemu što se događalo tokom leta na beogradskom aerodromu, koji će biti poslat vladi.

"Jednostavno, ponašanje koncesionara tokom leta mora da dobije svoju zvaničnu ocenu, jer aerodrom pripada Srbiji, a koncesionar samo upravlja njime", naglasio je Vesić u izjavi za Tanjug.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek izjavio je ranije da srpska avio-kompanija želi da napravi, zajedno sa partnerom "Turkish Technic", hangar za održavanje aviona (MRO-Maintenance, reparations and operations) na aerodromu u Beogradu.

"Prema sporazumu o zajedničkom ulaganju sa partnerom specijalizovanim za održavanje aviona (Turkish Technic), želimo da napravimo hangar za MRO na aerodromu u Beogradu. Želimo i da ponovo pokrenemo ugostiteljsku delatnost. Nezadovoljni smo proizvodom kompanije sa kojom imamo ugovor na dve godine, a ona je jedini dobavljač. Takođe razmišljamo o sopstvenom kargo i hendling servisu", rekao je Marek za poljski avio-portal "Rynek Lotniczy".

Kako je naveo Marek, održavanje aviona i "ketering graund hendling" su danas najveći problemi Er Srbije, a autsorsing ovih delatnosti proteklih 10 godina očigledno nije doneo željene rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.