Izvor: B92, 01.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselinov: Obustave izvoza šećera u EU su glasine

Beograd -- Ministar za poljoprivredu Dragan Veselinov izjavio je za Radio B92, povodom najava iz Evropske komisije da će Srbiji biti obustavljen slobodan izvoz šećera u zemlje EU, da zvaničnih informacija o takvoj odluci nema. Veselinov je dodao da bi Srbiji bila naneta ogromna šteta ukoliko bi joj eventulalno bio zabranjen izvoz šečera bez kvota i carina.

"To se odnosi na izvesne glasine i sumnju da se možda na našoj teritoriji uvozi šećer iz EU, pa se potom izvozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na njihovu teritoriju ili se iz trećih zemalja uvozi da bi se reekspotrovao u EU. Ali, mi nemamo dokaza da se to ikada dogodilo na našoj teritoriji, niti ih imaju oni", rekao je Veselinov. "Sada je šećer glavni izvozni artikal cele Srbije, koji vodi ispred svih drugih proizvoda", kaže Veselinov i dodaje da izvoz Srbije "nije finansijska pretnja moćnicima u EU, jer tamo proizvodnja šećera zadovoljava potrebe sa oko 14 milion tona, dok Srbija ne izveze više od nekih 120 do 130 hiljada tona godišnje".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.