Veliki planovi za srpsku banju: Čeka se investitor, u planu izgradnja hotela

Izvor: B92, 12.Okt.2019, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki planovi za srpsku banju: Čeka se investitor, u planu izgradnja hotela

Ovčar Banja -- "Ovčar Banja ima velike potencijale, pre svega u lečenju i plan je da se dovede ozbiljan investitor", izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Prema njegovim rečima, investitori sa kojima je razgovarano u protekle dve godine zainteresovani su za izgradnju hotela, u čijem sklopu bi bilo i lečilište, jer je upravo u tome potencijal banje.

"U oktobru 2016. godine restitucijom, zemlja je vraćena eparhiji Žičkoj. Imamo blagoslov vladike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Justina da zajedno tražimo investitora koji bi trebalo na levoj obali Morave, koja pripada Čačku, da izgradi određene sadržaje. Vladika želi da se manastiri u Ovčarsko-kablarskoj klisuri izdržavaju od sredstava koja bi platio investitor", naveo je Todorović.

Todorović kaže da pored verskog i zdravstvenog turizma, Ovčar Banja je idealna i za sport, prenosi Ozon Press.

"Alpinisti prave prvenstvo Srbije, nadamo se da će biti i Balkansko. Važno nam je da se uloži što više", istakao je on.

Grad Čačak je investirao 2.500.000 dinara za Info centar u Ovčar Banji, a statitika pokazuje da prođe oko 6.000 domaćih i stranih turista. Postoje informatori na više jezika, a najveće interesovanje je za posetu Kablaru.

Meštanima, ali i gostima Banje na raspolaganju je teretana na otvorenom, kao i mogućnost iznajmljivanja bicikala, za šta je Ministarstvo turizma opredelilo 3.500.000 dinara.

Todorović je rekao i da je za narednu godinu u planu rekonstrukcija železničke stanice u Ovčar Banji, ali i Prijevoru i Trbušanima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

INVESTITORI ZAINTERESOVANI ZA IZGRADNJU HOTELA Potencijal Ovčar Banje u zdravstvenom turizmu

Izvor: Blic, 12.Okt.2019

"Ovčar Banja ima velike potencijale, pre svega u lečenju i plan je da se dovede ozbiljan investitor", izjavio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.