Veliki lanac izbacuje proizvode ove firme zbog velikih cena

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 15:29

Veliki lanac izbacuje proizvode ove firme zbog velikih cena

Francuski trgovački lanac Kerfur saopštio je danas kupcima da u svojim radnjama u Francuskoj više neće prodavati proizvode firme Pepsiko zbog visokih cena.

U Kerfurovim prodavnicama u Francuskoj su od danas police sa proizvodima kompanije Pepsiko kao što su bezalkoholno piće Pepsi označene natpisom "Više nećemo prodavati ovaj brend zbog neprihvatljivog povećanja cena", rekao je portparol Kerfura, prenosi Rojters.

Za sada nije jasno da li će Kerfur ukloniti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz prodaje i robu firme Pepsiko koja se već nalazi na policama.

Francuski Kerfur je i ranije bio oštar prema proizvođačima robe za široku potrošnju i prošle godine počeo da nalepnicama označava proizvode koji su poskupeli.

Vlada Francuske je lane zatražila od trgovaca i dobavljača da preduzmu mere koje bi ograničile poskupljenja i ukrotile inflaciju. Prema preliminarnoj proceni, godišnja stopa inflacije u Francuskoj je u decembru porasla na 3,7 odsto sa novembarskih 3,5 odsto, pre svega zbog bržeg rasta cena energija, objavio je francuski Nacionalni institut za statistiku i ekonomske studije - INSEE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.