Carrefour izbacuje PepsiCo iz svojih prodavnica zbog visokih cena

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 04.Jan.2024, 19:42

Carrefour izbacuje PepsiCo iz svojih prodavnica zbog visokih cena

U Carrefour prodavnicama u Francuskoj su od danas police sa proizvodima kompanije PepsiCo kao što su bezalkoholno piće pepsi označene natpisom „Više nećemo prodavati ovaj brend zbog neprihvatljivog povećanja cena“, rekao je portparol Carrefour, prenosi Rojters.

Za sada nije jasno da li će Carrefour ukloniti iz prodaje i robu firme PepsiCo koja se već nalazi na policama.

Francuski Carrefour je i ranije bio oštar prema proizvođačima robe za široku potrošnju i >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << prošle godine počeo da nalepnicama označava proizvode koji su poskupeli.

Vlada Francuske je lane zatražila od trgovaca i dobavljača da preduzmu mere koje bi ograničile poskupljenja i ukrotile inflaciju. Prema preliminarnoj proceni, godišnja stopa inflacije u Francuskoj je u decembru porasla na 3,7 odsto sa novembarskih 3,5 odsto, pre svega zbog bržeg rasta cena energija, objavio je francuski Nacionalni institut za statistiku i ekonomske studije INSEE.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.