Veliki jubilej Udruženja žena Jana iz Banoštora - 50 godina postojanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2024, 23:53

Veliki jubilej Udruženja žena "Jana" iz Banoštora - 50 godina postojanja

Najstarije udruženje žena "Jana" na teritoriji Opštine Beočin, u Banoštoru, proslavilo je 50 godina postojanja.

Dvadeset članica tog udruženja organizuje humanitarne akcije i raduje se što može da pomogne onima kojima je to potrebno.

Članice udruženja su tokom svog rada obezbedile jednokratnu pomoć samohranim majkama i očevima, podršku đaku generacije, renoviranju crkve u Banoštoru, a pored toga su nesebično pomagale i deci u školama. Za značajan doprinos >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društvu, 2010. godine su dobile Oktobarsku nagradu opštine Beočin.

Povodom jubileja, predsednica udruženja je zajedno sa svojim članovima organizovala pesničko veče gde su nastupili pesnici i deca iz njihove opštine.

Humanitarno udruženje žena iz Banoštora godinama čuva tradiciju, običaje, a kako ističu u planu im je da nastave sa još humanitarnih akcija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.