Izvor: FXLider.com, 27.Mar.2013, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernja analiza za 27.3.2013

Evro je pao na četvoromesečni minimum u odnosu na američki dolar. Bojazan da kriza na Kipru i pored odobrene pomoći još uvek nije završena kao i sve veća zabrinutost oko političke situacije u Italiji negativno su uticali na evropsku valutu.Funta nastavila je pad u odnosu na dolar nakon što je objavljeno da je potvrdjen pad od 0.3% aktivnosti britanske ekonomije tokom četvrtog kvartala. Izveštaj o finalnom GDP-u je danas potvrdio pad i time je povećan strah od moguće treće po redu recesije u poslednjih pet godina. Fjučersi američkih akcija tokom prepodneva su uglavnom bili u padu. Nesigurnost na tržištu navela je ponovo investitore da potraže utočište u zlatu kao sigurnoj investiciji.Cena sirove nafte se i pored manjeg pada tokom prepodneva zadržala u blizini 96.00 dolara po barelu. Narudžbe trajnih dobara u Americi porasle su preko očekivanja što je podstaklo optimizam da se ekonomija SAD-a oporavlja uprkos merama štednje.
Za detalje o događajima pogledajte naš ekonomski kalendar.

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Večernja analiza za 28.3.2013

Izvor: FXLider.com, 28.Mar.2013, 16:03

Evro je tokom prepodneva ostvario minimalan rast nakon pada na četvoromesečni minimum u odnosu na američki dolar. Evro je dobio podršku nakon izjave ministra ekonomije Italije Vittorio Grilli –a da nema saznanja o eventualnom smanjenju kreditnog rejtinga.Britanska funta je nastavila rast...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.