Vatrogasno-spasilačkim jedinicama predata 93 vozila, stiže još 26

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasno-spasilačkim jedinicama predata 93 vozila, stiže još 26

Beograd -- Ministar Nebojša Stefanović saopštio je da će ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj vatrogasnih vozila u poslednjih desetak i više godina.

"Pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, očekujem da tokom ove godine stigne još 17, a nakon toga, početkom naredne godine, još devet novih kamiona“, rekao je Stefanović, prilikom primopredaje 93 vozila koja je Ministarstvo nabavilo za potrebe vatrogasno-spasilačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinica u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ministar je naglasio da će ovo biti godina u kojoj se najintenzivnije investira u Sektor za vanredne situacije.

"Među vozilima koja će danas biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima gde je građanima potrebna pomoć", precizirao je Stefanović.

On je istakao da je ponosan na rezultate rada pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica koji su od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije.

"Ponosan sam kako ovi momci i devojke štite ljude, koliko su hrabri u suočavanju s požarima i poplavama i želim da građani Srbije znaju da o njima brinu sposobni profesionalci“, rekao je Stefanović.

On je dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti intenzivno da investira u vatrogasno-spasilačke jedinice, kako bi one imale sve što je potrebno da svoj posao rade na najbolji mogući način.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.