Izvor: S media, 22.Avg.2012, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valjevo: Fabrika rashladnih uređaja će uposliti 400 ljudi

"Gorenje" u Valjevu gradi fabriku na 20.000 kvadrata, vrednu 20 miliona

evra, u kojoj će posao dobiti 400 radnika. Probna proizvodnja bi trebalo da počne sredinom januara, a redovna 1. februara iduće godine.

Ogromni državni podsticaj

Država je slovenačkoj firmi obezbedila ogromne podsticaje. Za svako novo radno mesto "Gorenje" će dobiti po 10.000 evra subvencija. Skupština grada Valjeva najavljuje da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će fabriku osloboditi taksi, poreza i doprinosa narednih deset godina. Tu odluku bi trebalo da verifikuje gradska skupština u novembru.

Najviše za izvoz

U dve fabrike Gorenja u Valjevu ukupno će raditi oko 1.000 zaposlenih, biće angažovani i kooperanti, a godišnje će se proizvoditi milion frižidera i zamzivača. Gorenje je prvu fabriku frižidera i zamrzivača u Valjevu otvorilo krajem 2006, sa 380 zaposlenih, i u njoj se sada godišnje proizvede oko 500.000 tih uredjaja od kojih se 85 odsto izvozi.

Beta

Foto: ujedinjeniregionisrbije.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.